Hujić na čelu Svjetske federacije inovatorskih organizacija

Generalni sekretar Asocijacija inovatora BiH (AIBiH) Husein Hujić ponovo je imenovan za direktora Svjetske federacije inovatorskih organizacija (IFIA), a na mjesto člana Izvršnog komiteta IFIA-e imenovan je potpredsjednik AIBiH Mladen Karić.

Hujić je funkciju direktora obnašao i protekle četiri godine.

Iz AIBiH navode da to jasno govori o visokom ugledu i povjerenju koje Asocijacija inovatora BiH uživa u svjetskom inovatorskom pokretu.

U Udruženje se do danas samoinicijativno učlanilo 388 inovatora iz 65 bosanskohercegovačkih gradova sa 340 inovacija koje predstavljaju 340 potencijalnih razvojnih projekata.

Udruženje među članovima ima 19 doktora nauka, nekoliko univerzitetskih asistenata, profesora, dekana i jednog rektora.

U današnjem saopćenju AIBiH istaknuto je da su pet čelnih ljudi Svjetske federacije inovatorskih organizacija članovi AIBIH.

(Fena/N1/mb)

Previous Zimska idila na pčelinjaku Elvedina Hodžića kod Foče
Next Sprind u prošloj godini na tržište plasirao 20 novih proizvoda

You might also like

Ekonomija/Biznis

Otvoren Sajam šljive u Gradačcu – 49. po redu

Na ovogodišnjem Sajmu šljive predstavit će se više od 300 izlagača  Ovogodišnji Sajam šljive u Gradačcu okupit će mnoštvo izlagača iz sektora poljoprivrede, prehrambene industrije i poljoprivredne mehanizacije, izjavio je

Ekonomija/Biznis

Mak Zara reazlizirala svoj pvi izvoz u Švedsku

Mak Zara domaći proizvođač premium brendova pralina i čokolada realizirala je svoj prvi izvoz na tržište Švedske. Radi se o izvozu prepoznatljivog Mak Zara Suhog voća u čokoladi sa dodacima

Ekonomija/Biznis

Pčelinji otrov iz Kozarca za američku farmaceutsku industriju

Sakupljanjem pčelinjeg otrova bavi se tek nekoliko pčelara u regionu. Veoma uspješan u tome je i Sulejman Jakupović iz Kozaruše kod Kozarca, koji taj proces izvodi na potpuno human način.