Kineska TV u Sarajevu: Snimaju emisiju posvećenu filmu ‘Valter brani Sarajevo’

Kineska TV u Sarajevu: Snimaju emisiju posvećenu filmu ‘Valter brani Sarajevo’

Poznati glumac Ljubiša Samardžić doputovao je danas u Sarajevo gdje će s ekipom kineske TV stanice Sandong, koja u glavnom gradu BiH počinje snimanje reality showa, obići lokacije na kojima je sniman film “Valter brani Sarajevo”.

Samardžić je pojasnio da nije riječ o snimanju remakea tog kultnog filma, jer smatra da bi to bilo besmisleno, već kineska TV stanica želi da oda omaž filmu koji je očarao njihovu zemlju, prenosi Fena.

Istakao je da je riječ o TV stanici koju prati više od 150 miliona gledalaca te su pokušali da okupe članove ekipe koja je snimala “Valtera”.

Samardžić je rekao da, nažalost, režiser Hajrudin Šiba Krvavac više nije živ a kojeg smatra tvorcem najljepše vrste filmova, one ljudske, tople, jednostavne i obične.

Naglasio je da će ekipa posjetiti i spomenik Vladimiru Periću Valteru, narodnom heroju koji je poslužio kao inspiracija za lik u filmu.

(mb)

Previous Guardian Tanovićev novi film uvrstio u top 10 na Berlinaleu
Next Mehlemi iz pera Nedžada Ibrišimovića

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Gazi Husrev-begova emernama: Akt civilizacijske tolerancije

Emernama je najstariji dokument Historijskog arhiva Sarajevo, a izdao ju je Gazi Husrev-beg vlastima Fojnice i Kreševa. Historija Osmanskog carstva, osim historije osvajanja, podjednako je i priča o tolerantnosti i

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Irski umjetnik snimio film o Srebrenici: Nisam znao da strah ima miris

Irski umjetnik Anthony Haughey snimio je film UNresolved (Neriješeno) koji govori o najvećem genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, onom u Srebrenici, piše bh. novinska agencija Patria.   Ove

PISMENOST / KNJIŽEVNOST

Bastašić: Sarajevo se u regiji izdvaja po filmskom i književnom festivalu

Crveni kofer je nova knjiga bh. književnice Lane Bastašić. Riječ je o pripovjednoj formi dnevnika, gdje autorka, pišući o vlastitom životu u Cirihu, sažima priču o životu uopšte – motive