General Grabovica: Dokumenti kojima Kebo maše po BiH su šuplji, već su bili u Hagu na provjeri

http://www.bpkg.gov.ba/media/dataimages/GRABOVICA.jpg

Grabovica: Rat protiv Bosne i Hercegovine još nije stao

General Armije RBiH Hajrudin Grabovica odbacio je svaku mogućnost da u dokumentima koje spominje odlazeći potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo ima ičega što bi moglo kompromitirati visoke funkcionere Armije Republike Bosne i Hercegovine iz vremena posljednje srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.

Grabovica je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria otkrio kako su materijali koje Kebo dostavlja Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a za koje tvrdi da su dokazi da su visoki dužnosnici Armije RBiH prešutili navodne zločine nad Srbima tokom agresije, potpuno šuplji i da su već bili na provjeri pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Da u njima ima ičega spornog, Međunaordni sud već odavno bi reagirao, a ne bi čekao na Kebu.

– Udruženje generala Bosne i Hercegovine imalo je sastanak povodom Kebinih istupa u javnost sa navodnim dokazima o zločinima koje su generali Armije RBiH prešutjeli. Zaključili smo da se radi o posve neutemljenoj i praznoj priči Mirsada Kebe – rekao je Grabovica.

To je toliko isprazna priča da o njoj ne vrijedi ni diskutovati.

Grabovica ne želi ulaziti u motive Kebinog pokušaja da diskreditira časnu odbranu Armije BiH tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata, u kojoj je živote izgubilo stotine hiljada ljudi, no jasno je, smatra kategorčno, da su Kebini istupi još jedan pokušaj urušavanja Bosne i Hercegovine, što i jeste osnovni cilje onih koji Bosnu i Hercegovinu ne vole.
Rat je, kaže Grabovica, nastavak politike drugim sredstvima, a za mir u BiH se može kazati da je nastavaka rata drugim sredstvima.

(NAP/mb)

Previous Zbog fotografije "četnika i Vojske BiH" pokrenuta istraga u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine
Next Biserko: RS je jedini pravi ratni plijen, koji je Srbija dobila iz ratova devedesetih?

You might also like

NAŠI DANI

Trump čestitao Dan državnosti Bosne i Hercegovine Dodiku, Komšiću i Džaferoviću

  Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump čestitao je Dan državnosti Bosne i Hercegovine predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku i članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću,

NAŠI DANI

‘Sin mi je bio u Armiji, poginuo je.. Ne žalim za ovu državu ništa. Sve bih dao. I sebe bih dao!’

  Na Igmanu je održana tradicionalna manifestacija Igman 2018. u čast boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine. Nedopustivo je izjednačavanje žrtve i agresora, te je poslana jasna poruka da se

NAŠI DANI

Šarović: Pokazali smo kako se može postići opći interes kad smo svi angažirani

Bilo je nekoliko varijanti rješenja problema koje je prouzrokovalo uvođenje Pravilnika o inspekcijskom nadzoru i kontroli usklađenosti voća i povrća s tržišnim standardima u Republici Hrvatskoj, ali je ukidanje i