General Grabovica: Dokumenti kojima Kebo maše po BiH su šuplji, već su bili u Hagu na provjeri

http://www.bpkg.gov.ba/media/dataimages/GRABOVICA.jpg

Grabovica: Rat protiv Bosne i Hercegovine još nije stao

General Armije RBiH Hajrudin Grabovica odbacio je svaku mogućnost da u dokumentima koje spominje odlazeći potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo ima ičega što bi moglo kompromitirati visoke funkcionere Armije Republike Bosne i Hercegovine iz vremena posljednje srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.

Grabovica je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria otkrio kako su materijali koje Kebo dostavlja Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a za koje tvrdi da su dokazi da su visoki dužnosnici Armije RBiH prešutili navodne zločine nad Srbima tokom agresije, potpuno šuplji i da su već bili na provjeri pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Da u njima ima ičega spornog, Međunaordni sud već odavno bi reagirao, a ne bi čekao na Kebu.

– Udruženje generala Bosne i Hercegovine imalo je sastanak povodom Kebinih istupa u javnost sa navodnim dokazima o zločinima koje su generali Armije RBiH prešutjeli. Zaključili smo da se radi o posve neutemljenoj i praznoj priči Mirsada Kebe – rekao je Grabovica.

To je toliko isprazna priča da o njoj ne vrijedi ni diskutovati.

Grabovica ne želi ulaziti u motive Kebinog pokušaja da diskreditira časnu odbranu Armije BiH tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata, u kojoj je živote izgubilo stotine hiljada ljudi, no jasno je, smatra kategorčno, da su Kebini istupi još jedan pokušaj urušavanja Bosne i Hercegovine, što i jeste osnovni cilje onih koji Bosnu i Hercegovinu ne vole.
Rat je, kaže Grabovica, nastavak politike drugim sredstvima, a za mir u BiH se može kazati da je nastavaka rata drugim sredstvima.

(NAP/mb)

Previous Zbog fotografije "četnika i Vojske BiH" pokrenuta istraga u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine
Next Biserko: RS je jedini pravi ratni plijen, koji je Srbija dobila iz ratova devedesetih?

You might also like

NAŠI DANI

Za 815 mjesta u Oružanim snagama BiH apliciralo više od 1.600 kandidata (VIDEO)

  Konkurs Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, otvoren krajem aprila ove godine, za prijem mladih vojnika u Oružane snage BiH je završen, a za 815 pozicija prijavio se 1.621 kandidat,

NAŠI DANI

Sljedeće godine Bosna i Hercegovina preuzima kompletnu kontrolu nad svojim nebom!

  Na Svjetskom ATM kongresu koji se od 6. do 8. marta održava u Madridu Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) bila je među nominovanima za prestižno

NAŠI DANI

Prof. Hadžikadić: Bosni i Hercegovini potreban državni nacionalni program

  -Prva i osnovna stvar koju mi nemamo je dugoročni plan. Niko u Bosni i Hercegovini nije nikada u istoriji ove države napravio državni nacionalni program. Srbija ga je imala