General Grabovica: Dokumenti kojima Kebo maše po BiH su šuplji, već su bili u Hagu na provjeri

http://www.bpkg.gov.ba/media/dataimages/GRABOVICA.jpg

Grabovica: Rat protiv Bosne i Hercegovine još nije stao

General Armije RBiH Hajrudin Grabovica odbacio je svaku mogućnost da u dokumentima koje spominje odlazeći potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo ima ičega što bi moglo kompromitirati visoke funkcionere Armije Republike Bosne i Hercegovine iz vremena posljednje srpske agresije na Bosnu i Hercegovinu od 1992. do 1995. godine.

Grabovica je u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria otkrio kako su materijali koje Kebo dostavlja Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a za koje tvrdi da su dokazi da su visoki dužnosnici Armije RBiH prešutili navodne zločine nad Srbima tokom agresije, potpuno šuplji i da su već bili na provjeri pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Da u njima ima ičega spornog, Međunaordni sud već odavno bi reagirao, a ne bi čekao na Kebu.

– Udruženje generala Bosne i Hercegovine imalo je sastanak povodom Kebinih istupa u javnost sa navodnim dokazima o zločinima koje su generali Armije RBiH prešutjeli. Zaključili smo da se radi o posve neutemljenoj i praznoj priči Mirsada Kebe – rekao je Grabovica.

To je toliko isprazna priča da o njoj ne vrijedi ni diskutovati.

Grabovica ne želi ulaziti u motive Kebinog pokušaja da diskreditira časnu odbranu Armije BiH tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata, u kojoj je živote izgubilo stotine hiljada ljudi, no jasno je, smatra kategorčno, da su Kebini istupi još jedan pokušaj urušavanja Bosne i Hercegovine, što i jeste osnovni cilje onih koji Bosnu i Hercegovinu ne vole.
Rat je, kaže Grabovica, nastavak politike drugim sredstvima, a za mir u BiH se može kazati da je nastavaka rata drugim sredstvima.

(NAP/mb)

Previous Zbog fotografije "četnika i Vojske BiH" pokrenuta istraga u Ministarstvu odbrane Bosne i Hercegovine
Next Biserko: RS je jedini pravi ratni plijen, koji je Srbija dobila iz ratova devedesetih?

You might also like

NAŠI DANI

Ilidža obilježava Dan reintegracije

Zastava sa ljiljanima na zgradi Općine Ilidža zaviorila se 12. marta 1996. uz skinute table RS sa objekata Općine i policijske stanice. Od tada Ilidža proslavlja taj dan kao svoj

NAŠI DANI

„Bosanska armija najboljih sinova“ – aktivnosti obilježavanja Dana Armije R BiH u TK

Tuzlanski kanton počinje sa aktivnostima obilježavanja Dana formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Manifestacija ove godine nosi naziv „Bosanska armija najboljih sinova“… A to su i bili! Obilježavajući ovaj datum

NAŠI DANI

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu u posjeti Obavještajno-sigurnosnoj agenciji Bosne i Hercegovine

Komandantica NATO Štaba u Sarajevu brigadna generalica Pamela McGaha sastala se danas sa generalnim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine Osmanom Mehmedagićem. Tokom svoje prve posjete Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH generalica