Sarajevski Stari Grad: Načelnik Čengić u akciji – asfalt umjesto tradicionalne kaldrme

Sarajevski Stari Grad: Načelnik Čengić u akciji – asfalt umjesto tradicionalne kaldrme

Načelnik sarajevske općine Stari Grad pohvalio se asfaltiranjem ulica u ovom historijskom dijelu glavnog grada, ali javnost negoduje zbog načina na koji se to radi.

Naime, prepoznatljivu kaldrmu, vlast predvođena načelnikom Irfanom Čengićem mijenja – asfaltom!

-Danas je počela sanacija dijela ulice Za Beglukom – plato Širokača, a načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić, je lično posjetio lokaciju radova.

“Rekli su da nećemo uraditi ništa za 10 mjeseci. Jeste teško, ali ovo je već treća ulica na kojoj smo počeli radove ove sezone. Ranije su počeli radovi na sanaciji ulica Dženitića čikma i Niže banje. Iako smo naslijedili vrlo malo spremnih projekata, vrijedno radimo da i u ovih 10 mjeseci započnemo i realizujemo projekte”, naglasio je jučer načelnik Čengić. 

Foto: Općina Stari Grad

Rekao je da se nakon ove tri ulice očekuje sanacija još desetine ulica ove sezone, sve u skladu sa planom i budžetom.

“Iako ja lično volim kocku na putu, zbog zahtjeva građana, na ovoj lokaciji će kocku zamjeniti asfalt, dok će postojeća kocka biti iskorištena za neki od naših projekta izgradnje sportsko rekreacijskih zona”, istakao je načelnik Čengić.

Načelnik bi morao znati više o tradiciji i prepoznatljivosti lokalne zajednice koju predvodi. Stari Grad nije samo općina, Stari Grad je srce i duša Sarajeva i zaslužuje pažljiviji odnos.

Previous Proljetna akcija čišćenja obale jezera Modrac
Next Iran pokrenuo napad bespilotnim letjelicama na Izrael

You might also like

NAŠI DANI

U FK Sarajevo se prisjetili bivšeg istaknutog igrača, ubijenog na današnji dan

-Na današnji dan ubijen je Želimir Vidović Keli: Legenda grada i FK Sarajevo Rat je dočekao u Sarajevu. Nažalost, 17. maja 1992. godine, prilikom akcije prebacivanja ranjenika sa Dobrinje u

NAŠI DANI

Zlatar uručio Kennedy poster Stabla bosanske dinastije Kotromanića

Generalni sekretar Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca Emir Zlatar susreo se s predsjednicom Robert F. Kennedy Fondacija za ljudska prava Kerry Kennedy i uručio joj poster Stabla bosanske dinastije Kotromanića autora

NAŠI DANI

Kako je propala afera “Respiratori”

Tužilaštvo BiH je od početka bilo u nemogućoj misiji da ispuni politički nalog. Afera “Respiratori” morat će se izučavati makar u brojnim pravnim fakultetima širom Bosne i Hercegovine, kao primjer