Home » Bihaćka kompanija otvorila novi objekat: U fokusu mladi, ostvarena i uska suradnja sa Srednjom mašinskom školom
Ekonomija/Biznis MADE IN BOSNIA-387

Bihaćka kompanija otvorila novi objekat: U fokusu mladi, ostvarena i uska suradnja sa Srednjom mašinskom školom

Kompanija “Aras Consulting” d.o.o. svečano je otvorila novoizgrađeni objekt u naselju Vedro Polje, čime nastavlja svoj impresivan rast i doprinos lokalnoj privredi. Na površini od oko 1.500 kvadratnih metara, objekt izgrađen prema savremenim standardima pruža prostor za preciznu obradu aluminija i čelika, gdje u dvije smjene radi 45 radnika.

Ova firma se bavi vrhunskom CNC obradom aluminija i čelika što je Aras dovelo do kontinuiranog rasta narudžbi samim tim rasta mašinskog parka i broja zaposlenih.

-Aras consulting je jedna od najzdravijih ćelija privrede Bihaća. Uspjeh koji je ova firma postigla za samo četiri godine postojanja je fascinantan, posebno s aspekta stvaranja mladog i stručnog kadra CNC operatera i inžinjera programera, te mreže kupaca u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj gdje izvoze svoje proizvode. Shvatajući važnost postojanja i rada, Grad je bio podrška u smislu izdavanja neophodnih dozvola.

“Imamo ambiciozan i ostvariv plan razvoja utemeljen na statusu koji imamo na inotržištu. Dostigli smo ga kvalitetom proizvoda, rokovima isporuka i cijenom. Mnogo ulažemo u infrastrukturu i opremu, koristimo poticaje na svim nivoima, okupljamo vrijedne i kvalitetne radnike koje dobro plaćamo. U našem fokusu su mladi i u tom smislu smo razvili usku suradnju sa Srednjom mašinskom školom u Bihaću te redovno svake godine primamo veći broj učenika na praksu čime stiču vještine koje su dobra predispozicija za zapošljavanje”, rekao je Amer Škiljan, direktor kompanije.