Home » Univerzitet u Tuzli upisalo oko 150 studenata više u odnosu na prošlu godinu
NAŠI DANI

Univerzitet u Tuzli upisalo oko 150 studenata više u odnosu na prošlu godinu

Na osnovu preliminarnih podataka, ove godine se na fakultete Univerziteta u Tuzli upisalo oko 150 studenata više u odnosu na prošlu godinu, dok je 10% više studenata apliciralo za smještaj u Studentski dom. Ova vijest me iskreno obradovala jer pokazuje da Tuzla postaje sve privlačnija destinacija za obrazovanje i razvoj mladih ljudi.

Zahvaljujem se svim mladima koji su odabrali Tuzlu i Tuzlanski kanton kao mjesto gdje će graditi svoju budućnost. Vaša odluka nam daje snagu i motivaciju da nastavimo raditi na unapređenju kvaliteta obrazovanja i životnih uslova za vas. Mladi koji biraju Tuzlu nisu samo studenti, već naši partneri u stvaranju boljeg i uspješnijeg društva.

Naš cilj je jasan – želimo stvoriti obrazovni sistem koji ne samo da zadovoljava visoke standarde, već i ohrabruje mlade ljude da ostanu u našem kantonu. Istovremeno, želimo privući studente iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, jer Tuzla ima potencijal da postane akademski centar koji nudi ne samo znanje, već i perspektivu za svijetlu budućnost.

Mjere koje smo do sada uveli već donose prve rezultate, ali najveći utjecaj tih reformi tek će biti vidljiv u godinama koje dolaze. Naša posvećenost je dugoročna, jer vjerujemo da svaka investicija u obrazovanje donosi neprocjenjivu korist ne samo studentima, već i čitavoj zajednici. Zajedno, gradimo temelje za obrazovni sistem u kojem svaki student može ispuniti svoj potencijal i doprinijeti razvoju našeg društva, poručio je kantonalni ministar obrazovanja i nauke Ahmed Omerović.

(MiruhBosne)

Počinje izgradnja prvog objekta u Kampusu Univerziteta u Tuzli