Pogledajte kakvog napadača na raspolaganju ima selektor Baždarević (VIDEO)

Pogledajte kakvog napadača na raspolaganju ima selektor Baždarević (VIDEO)

 

Napadački dvojac reprezentacije Bosne i Hercegovine – Edin Džeko i Vedad Ibišević ne briljira u svojim klubovima. S druge strane Aidin Mahmutović, prvotimac lidera češkog prvenstva (Viktorija Plzen) posljednjih sezona jedan je od najboljih napadača koji igra u toj zemlji.                                                           

Mahmutović je nedavno iz Teplica prešao u Plzen, a oduševio je u subotu na prijateljskoj utakmici protiv Nurnberga. Naš internacionalac sam je pobijedio njemačkog drugoligaša, postigavši hat-trick za samo pola sata.

– Sretan sam zbog golova, ali mnogo važnije mi je da smo pobijedili. Nakon dva poraza u Turskoj bili smo pod malim opterećenjem i stoga sam prezadovoljan našim trijumfom – rekao je Mahmutović nakon utakmice za službenu stranicu Plzena, dodavši:

– Zadovoljan sam dosadašnjim dijelom priprema. Najvažnije je da nije bilo povreda. Vjerujem da ću do kraja pripremnog perioda biti još bolji.

Ukoliko nastavi sa igrama kakve je pružao u dosadašnjem dijelu priprema, Mahmutović se svakako može nadati i pozivu selektora Mehmeda Baždarevića. Kvaliteta mu definitivno ne nedostaje. Pogledajte kako je Mahmutović ‘sredio’ Nurnberg.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1422579428&x-yt-cl=85114404&v=dscT8ce7sx0&feature=player_embedded

(Faktor.ba/mb)

Previous Priča Davuda Imamovića o ljubavi prema starinama
Next Dani ponosa i pobjeda – Atif Dudaković, govor i polazak u borbu

You might also like

SPORT

Musa: Veliki sam patriota, čast je predstavljati svoj narod

Džanan Musa je zasigurno mladi igrač za kojeg su čuli svi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini. Musa je trenutno član zagrebačke Cedevite za koju sa velikim uspjehom nastupa i

SPORT

Torino je danas bosanski! Naši navijači raspjevani čekaju večerašnji duel s Italijom (VIDEO)

Brojni navijači sa zastavama i šalovima Bosne i Hercegovine od jutros defiluju ulicama i trgovima Torina, gdje prave veoma dobru atmosferu. Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine večeras na ”Allianz” stadionu

SPORT

Sestre Sipović – sve četiri državne prvakinje u karateu

U Sarajevu je održan karate Izborni turnir za nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 koje će se održati na Kipru početkom sljedeće godine. Sestre Sipović su ponovo