Beljo odbranio naslov prvaka Evrope

Beljo odbranio naslov prvaka Evrope

“Bombarder sa Neretve” Damir Beljo u njemačkom Greifswaldu odbranio je večeras titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji.

Bosanskohercegovački bokser  je savladao domaćeg boksera Maika Kurzweila nakon što je Nijemac predao borbu u pauzi nakon prve runde.

Ovo je Belji bio drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila, a zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao također 6. marta, ali prošle godine i to u prvoj rundi.

Damir Beljo ima u profesionalnoj karijeri perfektan skor 22-0.

(agencije/mb)

Previous Davis Cup: Bosna i Hercegovina bolja od Tunisa
Next Švedska ministrica Aida Hadžialić započela zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini

You might also like

SPORT

Novi trener Čelika radit će bez naknade – došao zbog duga koji osjeća prema svojim precima

  Nogometni klub Čelik je danas na pres-konferenciji predstavio novog trenera, Turčina Cihat Arslana, koji je naslijedio svog sunarodnjaka Adnana Orneka. S novim trenerom stigao je i pomoćni trener Kurtou

SPORT

Pobjeda bosanskih ragbista nad Srbijom za prvo mjesto na tabeli

Seniorska ragbi reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je na stadionu Kamberovića polje u Zenici, u okviru Evropskog ragbi prvenstva “grupa 2 – jug”, savladala reprezentaciju Srbije rezultatom 21:10, poluvrijeme 6:5.

SPORT

Tuka prvi u Zagrebu (VIDEO)

Bosanski atletičar Amel Tuka pobijedio je u utrci na 800m na atletskom mitingu u Zagrebu (69. Memorijal Borisa Hanžekovića). Naš Amel imao je pobjedničko vrijeme 1:44.78. Iza sebe je ostavio