Projekt Buroj Ozon: Turistički grad u općini Trnovo koštat će 4,5 milijardi KM!

Projekt Buroj Ozon: Turistički grad u općini Trnovo koštat će 4,5 milijardi KM!

Na području općine Trnovo, u blizini Sarajeva, bit će izgrađen najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi koji će sadržavati hiljade stambenih jedinica, hotele, najveći trgovački centar u Bosni i Hercegovini te drugu potrebnu infrastrukturu, a što će stvoriti mogućnost zapošljavanja velikog broja ljudi.

Vrijednost tog projekta je oko 4,5 milijardi KM, a finansira ga kompanija Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Direktor te firme Ismail Ahmet danas je u Sarajevu s načelnikom Općine Trnovo Ibrom Berilom potpisao Protokol o saradnji.

Ahmet je tom prilikom kazao da je potpisivanje dokumenta samo prvi korak ka izgradnji jakog partnerstva između vlasti BiH i kompanije Buroj Property Development.

Ta kompanija je, kako je kazao, jedna od vodećih za urbanistički razvoj i posvećena je tome da postane jak partner BiH u razvijanju ogromnog turističkog potencija koji država ima.

“Došli smo ovdje da radimo s vlastima Bosne i Hercegovine kao partner u cilju osiguravanja da profite i beneficije našeg zajedničkog projekta podijele Buroj Property Development i građani Bosne i Hercegovine”, istakao je Ahmet te dodao da firma koju predstavlja namjerava asistirati da Bosna i Hercegovina postane jedan od lidera u turizmu u zemljama okruženja i šire, piše Fena.

Ovakav projekt, smatra, neće donijeti samo direktne prihode od turista nego će direktno i indirektno stvoriti mogućnost zapošljavanja hiljada ljudi.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo je istakao da je potpisivanje Protokola historijski dan za Općinu Trnovo te da Općina time potvrđuje spremnost za partnerstvo u realizaciji projekta.

Naveo je da će biti potrebna pomoć viših nivoa vlasti jer projekt prevazilazi mogućnosti i kapacitete Općine Trnovo.

Projekt nosi naziv Buroj Ozon.

(Faktor.ba)

Previous Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine osnovan je 1. februara 1888. godine
Next GAZI HUSREV-BEG

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bosna i Hercegovina povećala ukupni izvoz

Bosna i Hercegovina je u prvom kvartalu 2016. godine ostvarila izvoz u vrijednosti od 2,3 milijarde konvertibilnih maraka (KM), što pokazuje da je izvoz uvećan za 38,8 miliona KM odnosno

MADE IN BOSNIA-387

Svjetleće reklame bosanskog proizvođača od New Yorka do Moskve

  Kompanija Provis iz Visokog, proizvođač svjetlećih reklama i ostalih reklamnih elemenata, sa svojim proizvodima lider je na bosanskohercegovačkom i tržištu regije dok značajnu poziciju zauzima i na najzahtjevnijim tržištima

Ekonomija/Biznis

Počinje gradnja toplovoda Kakanj – Sarajevo (Video)

Zaboravljeni projekt izgradnje toplovoda kojim bi se iz Termoelektrane Kakanj dopremala para za zagrijavanje radijatora u Sarajevu, ponovo je oživljen. Izvor: TV1