Bosanska kompanija na tehnološkom sajmu u Barceloni: Zirina rješenja za 220 miliona korisnika!

Bosanska kompanija na tehnološkom sajmu u Barceloni: Zirina rješenja za 220 miliona korisnika!

“Jedna od glavnih prednosti jeste agilnost i fleksibilnost u poslovanju, što rezultira da nas je više od 50 telekom operatera izabralo za partnera od povjerenja, a time Zirina rješenja trenutno podržava više od 220 miliona krajnjih korisnika.”

Henry Ford je davno rekao: “Da sam pitao tržište i klijente šta im treba, oni bi rekli brži konj“, a niko ne bi rekao automobil.

Tržište tehnologije i novih uređaja svakodnevno je sve veće. Gigantske kompanije poput Samsunga, Applea, LG-a i drugih vodećih modula, kupcima nude izume poput zakrivljenih, savitljivih, osjetljivih na dodir mobitela, koje bi svi željeli imati. Ali, kako bi svi oni funkcionisali potrebna su i softverska rješenja da bi se ugođaj učinio jednostavnijim i krajnjem potrošaču lakšim za korištenje. Način da se pokažu svjetlucave perjanice, obično je Sajam mobilne tehnologije (MWC), koji se svake godine održava u Barceloni, piše Faktor.ba

Već dvije godine zaredom Zira, kao jedina i vodeća softversko-inženjerska kompanija iz Bosne i Hercegovine, nudi rješenja i usluge u telekomunikacijskoj industriji na prestižnom sajmu u Barceloni.

Predvidjeti potrebe kupaca

Edin Ramović, direktor za poslovni razvoj kompanije Zira, objasnio nam je da su prikazana rješenja koja omogućavaju telekom operaterima da podržavaju poslovne modele s drugim netelekom korporacijama, kako bi se, koristeći pametne telefone i tzv. Internet of Things (IoT), krajnjim korisnicima ponudili bogat i raznolik sadržaj, koji izlazi van okvira klasničnih telekom usluga.

– U Barceloni smo ponudili rješenje za pozitivno korisničko iskustvo, odnosno da telekom operateri mogu na brz i efiksan način odgovoriti pojedinim potrebama samog korisnika, te povećati korisničku bazu – kazao je Ramović.

Kako tržište svaki dan nudi nova rješenja, tako se i Zirina temelje na tome da se unaprijed predviđaju potrebe kupaca uz minimalne investicije. Kompanija radi s velikim imenima, kako domaćim tako i stranim, a kako kažu, povratne informacije su odličane.

– Odgovorno tvrdimo da je feedback odličan, što potvrđuju, na kraju krajeva, i rezultati.

Jedna od glavnih prednosti jeste agilnost i fleksibilnost u poslovanju, što rezultira da nas je više od 50 telekom operatera izabralo za partnera od povjerenja, a time Zirina rješenja trenutno podržava više od 220 miliona krajnjih korisnika.

Mlad i sposoban kadar

Tu su inostrane kompanije poput Saudi Telecom Company (STC), vodećeg operatera na Bliskom istoku, Telekom Austria Group, koja se s mrežom telekom operatera prostire po cijeloj Balkanskoj regiji, Turk Telekom Group, T-COM, Liberty Globa…

– Na turskom tržištu sarađujemo sa Turk Telekom grupacijom, odnosno sa Turk Telekomom, koji pruža usluge fiksne i s Aveom, koja pruža usluge mobilne telefonije. Kao dokaz naše podrške klijentima, otvorili smo podružnice u kojima smo zaposlili lokalni kadar, a kroz globalni program ljudskih resursa radimo na prenosu znanja između direkcije i lokalnih podružnica – objašnjava naš sagovornik.

Ova softverska kompanija proslavili je dvadesetu godišnjicu od osnivanja. Kako kažu, žele proslaviti i 50. u istoj atmosferi i sa još boljim inovacijama.

– Budućnost je ispred nas, na nama je da je iskoristimo. Nakon uspješne ekspanzije na evropsko tržiste i Bliski istok, trenutni trogodišnji plan je da u svom domenu poslovanja postanemo jedan od vodećih i prepoznatljivih IT proizvođača na globalnom nivou – kaže Ramović, dodavši da su sva rješenja zapravo domaći proizvod, a rezultat su dokazanog i sposobnog IT kadra naše države, odnosno i ambicioznih osoba kojima se pruža mogućnost susretanja s globalnim izazovima i dostignućima u telekomunikacijskoj oblasti, bez potrebe da napuštaju svoju domovinu.

Previous Husein-kapetan Gradaščević, sanjar bosanske slobode (drugi dio)
Next Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Višemilionska investicija: U Vogošći počinje proizvodnja crnog karbona

U sklopu Slobodne zone Vogošća RCB Nanotehnologija d.o.o. je osnovala Tehnološki razvojni centar za preradu perliranog karbona od materijala koji su upotrijebljeni do mjere da više nisu iskoristivi. Višemilionska investicija

Ekonomija/Biznis

Optimizam u Tuzli: Radnici ˝Dite˝ sretni zbog kupovine tvornice

Vijest da je trgovački lanac ˝Bingo˝ ponudio da kupi ˝Ditu˝, tuzlansku tvornicu deterdženata, radnici su dočekali sa oduševljenjem. Djelatnost se neće mijenjati, radnici će zadržati svoja radna mjesta, a oni

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Albanija naredne godine lansira satelit u svemir

Albanija bi sljedeće godine mogla lansirati satelit u svemir, kaže premijer te zemlje Edi Rama. Prema informacijama iz kabineta albanskog premijera, video prati Ramin razgovor s jednim od predstavnika kompanije koja će