Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Uspostavljena nova aviolinija Ujedinjeni Arapski Emirati – Sarajevo

Kompanija Air Arabia danas je na sarajevskom aerodromu predstavila novu niskobudžetnu avioliniju na relaciji Šarža (Ujedinjeni Arapski Emirati) – Sarajevo.

Avioni te kompanije do jula će letjeti tri puta sedmično, a od jula šest puta sedmično.

Direktor Air Arabia Group Adel Abdullah Al Ali izjavio je da je Sarajevo 116. destinacija u koju lete avioni Air Arabije.

Izrazio je zadovoljstvo uvođenjem linije te je istakao da je Sarajevo popularna turistička destinacija tokom čitave godine, a koja ima sve jače trgovačke veze s UAE.

Istakao je da je Air Arabia mlada kompanija koja postoji 13 godina i kojoj je cilj uvođenje novina, stvaranje veza mežu državama i otvaranje radnih mjesta.

Generalni direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković zahvalio je predstavnicima kompanije te kazao da će nova aviolinija ojačati saradnju te osnažiti turizam.

Glavni inspektor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH Davor Budimir također je kazao da će uvođenje aviolinije ojačati privredu i tržište u Bosni i Hercegovini.

Izrazio je nadu da će dovesti i do povećanog protoka putnika kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Istakao je da će Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine biti partner u budućnosti.

Al Ali je kazao da bi karta za ovu liniju mogla koštati oko 50 dolara, plus aerodromske takse.

Šarža je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je 15 minuta udaljen od Dubaija.

UNESCO je 1998. godine taj grad proglasio glavnim kulturnim centrom arapskog svijeta, a ponovno priznanje je dobio 2014. godine kada je postao centar islamske kulture.

Izvor: Agencije

Previous Slika "Sarajevo" iz 1992. godine u Dubaiju prodata za 1,14 miliona dolara
Next ŽIVOT NA BOSANSKOM DVORU

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo: Građani odali počast poginulim studenticama. Premijer nezadovoljan radom policije na terenu

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras se okupilo stotine građana kako bi odali počast dvjema djevojkama koje su prethodne noći pogunule na tom mjestu u stravičnom udesu, 21-godišnjoj  Selmi Agić i

NAŠI DANI

Pismo izraelske majke Hamasu: ‘Hvala na izuzetnoj humanosti’

Danielle Aloni piše emotivno pismo u kojem izražava zahvalnost borcima Hamasa za brigu koju su pružili njenoj kćeri Emiliji tokom njihovog 49-dnevnog zatočeništva u opkoljenoj Gazi, prenosi TRT World. Danielle

NAŠI DANI

Komandant Hamdija Abdić Tigar pušten na slobodu!

  Kantonalni sud u Bihaću odbio je prijedlog Tužilaštva USK za određivanje mjera pritvora Hamdiji Abdiću Tigru i drugima te su oni pušteni na slobodu.  Kako je za Faktor pojasnila