Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

 

Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik zadužen da širi laži o Bošnjacima.

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu RS i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu koji je u posjedu portala Faktor.ba – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je Milorad Kojić.

Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci. Možete ih pročitati u članu 1. Ugovora.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor

Zbog svega što je radio i radi plaćenik Galijašević, nije bilo nikakvo iznenađenje da se oglasio u banjalučkim medijima, kako bi pružio podršku potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi, koji je, iako se to činilo nemogućim, uspio na momente da nadmaši i samog “eksperta iz Moševca”.

Mnogi su skloni vjerovati da su “dokazi i dokumentacija” kojima maše Kebo dobijeni upravo od Galijaševića, odnosno Kojićevog centra čiji je on plaćenik.

(Faktor.ba/mb)

Previous Direktor Unis Groupa: Neka Rusi oproste BiH dug za plin i nećemo izvesti oružje u Ukrajinu
Next Markale: Poginuli ne smiju biti zaboravljeni

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Turisti iz svih krajeva svijeta uživaju u obilasku Sarajeva

Sunčani i neradni januarski dan brojni građani Sarajeva iskoristili su za šetnju glavnim gradskim ulicama uz turiste koji su pristigli iz gotovo svih krajeva svijeta, piše Anadolu Agency (AA). Kod

NAŠI DANI

Svečanim otvaranjem obnovljenog Partizanskog groblja u Mostaru obilježen Dan pobjede nad fašizmom

   Na Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope u Mostaru je svečano otvoreno obnovljeno Partizansko groblje, piše NAP. Svečanom otvaranju ovog nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine prisustvovali su premijer

NAŠI DANI

Salih Brkić: Naša jedina domovina je Bosna i drugačiji nemore biti

‘Nešto posebno i bit će tako dok sam živ’ – govori poznati novinar iz Tuzle Salih Brkić za Hayat TV o tome šta njemu znači Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.