Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

Ekskluzivno: Otkriveno ko i koliko plaća Dževada Galijaševića da širi laži o Bošnjacima

 

Portal Faktor.ba u posjedu je dokumenta koji konačno zvanično potvrđuje ono što se manje-više godinama zna – da je samoproglašeni “ekspert za borbu protiv terorizma” Dževad Galijašević srpski plaćenik zadužen da širi laži o Bošnjacima.

Galijašević je za svoje “ekspertske analize” o terorizmu i ekstremizmu, koje pokušava podmetnuti Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima, debelo plaćen. “Ekspert” iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu RS i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM!

Naručilac posla je – otkriva Ugovor o djelu koji je u posjedu portala Faktor.ba – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem čelu je Milorad Kojić.

Ugovorom o (ne)djelu je tačno precizirano koji su Galijaševićevi zadaci. Možete ih pročitati u članu 1. Ugovora.

Posebno je zanimljiv član 5., u kojem se navodi da će direktor Centra vršiti “kvalitativni i kvantitativni prijem poslova”, te da je “izvršilac dužan da odmah postupi po njegovim eventualnim primjedbama”. U prevodu, Galijašević će pričati sve što mu Kojić naredi.

dzevad-galijasevic-ugovor

Zbog svega što je radio i radi plaćenik Galijašević, nije bilo nikakvo iznenađenje da se oglasio u banjalučkim medijima, kako bi pružio podršku potpredsjedniku Federacije BiH Mirsadu Kebi, koji je, iako se to činilo nemogućim, uspio na momente da nadmaši i samog “eksperta iz Moševca”.

Mnogi su skloni vjerovati da su “dokazi i dokumentacija” kojima maše Kebo dobijeni upravo od Galijaševića, odnosno Kojićevog centra čiji je on plaćenik.

(Faktor.ba/mb)

Previous Direktor Unis Groupa: Neka Rusi oproste BiH dug za plin i nećemo izvesti oružje u Ukrajinu
Next Markale: Poginuli ne smiju biti zaboravljeni

You might also like

NAŠI DANI

SAD i UK otvoreno iskazale podršku visokom predstavniku

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Julian Reilly poručio je da Ujedinjeno Kraljevstvo nastavlja u potpunosti podržavati visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini i ključnu ulogu Ureda visokog predstavnika

NAŠI DANI

U SKB-u Mostar testirano 30 uzoraka, svi negativni

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom dana na covid-19 testirano je 30 uzoraka i svi su negativni, javlja Fena.  Rezultati večernje obrade uzoraka bit će objavljeni ujutro, priopćio je Štab

NAŠI DANI

Bilgic: Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske Tanju Bilgic poručio je kako je Turska odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, javlja AA. Bilgic je odgovorio na