NOVA ILIDŽA: JOŠ JEDNA INVESTICIJA U MILIJARDAMA ?

NOVA ILIDŽA: JOŠ JEDNA INVESTICIJA U MILIJARDAMA ?

Na području općine Ilidža, odnosno na desnoj obali rijeke Željeznice i podno planine Igman, planirana je izgradnja modernog naselja Nova Ilidža, vrijednog dvije milijarde KM, koje bi u budućnosti moglo znatno promijeniti izgled ovog dijela BiH.

Naime, sada “kuvajtski investitori” su za ovaj projekt spremni izdvojiti iznimno veliki iznos novca baš kao i rukovodioci kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji na području Trnova namjeravaju graditi veliki turistički kompleks. Iz Općine Ilidža naglašavaju da će novo naselje biti “historijski projekat ne samo za Ilidžu nego i za cijelu Bosnu i Hercegovinu“, prenose bh. mediji.

 

 

Previous Bosanski div: Nurkić ponovo oduševio
Next Markale i susret koji mi je spasio život

You might also like

Ekonomija/Biznis

Hedef Group gradi luksuzni hotel u Sarajevu, investicija od 60 mil. BAM

Zadnjeg dana trodnevne posjete privredne delegacije Opštine Novi Grad Sarajevo Turskoj, načelnik mr. Semir Efendić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima Hedef Group – turističkog lanca hotela iz Alanye. Ova

Ekonomija/Biznis

Pandemija neće utjecati na dinamiku gradnje koridora V-c

 Nakon godina gradnje i uloženih miliona poznat je vremenski okvir dovršetka najvećeg poslijeratnog projekta u Bosni i Hercegovini – koridora V-c.

Ekonomija/Biznis

U krugu Pretisa otvorit će se još jedna fabrika namjenske industrije – posao za 250 radnika

  Namjenska industrija u našoj zemlji bilježila je izvoz od milijardu dolara. Donedavno, bila je pred nestankom, a danas je ponovo jedna od najperspektivnijih razvojnih grana. Svakodnevno bilježi rast proizvodnje, izvoz i