Baždarević i Petković: Selektori i stari poznanici o meču Švicarska – Bosna i Hercegovina

Baždarević i Petković: Selektori i stari poznanici o meču Švicarska – Bosna i Hercegovina

Na stadionu u Cirihu izuzetno je pozitivna atmosfera među sportskim prijateljima. Na okupu su nekadašnji saigrači “ljuti” protivnici s terena i prijatelji, Vladimir Petković, Jasmin Baković, Meša Baždarević i Senad Lulić.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Cirihu igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Švicarske.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića nakon pobjede nad Luksemburgom prije nekoliko dana u dobrom raspoloženju dočekuju drugi prijateljski meč u ovoj godini.

Baždarević ističe da je rezultat u svakoj utakmici, pa i u prijateljskoj, važan, ali da ovakve utakmice u principu služe za provjeru forme igrača.

“Mislim da će biti jako važno da dobijemo što više informacija o formi naših igrača u ovom momentu. Igramo protiv jedne izuzetno dobre reprezentacije, znamo da neće biti nimalo lagan posao, ali smo spremni da odigramo dobru utakmicu i sve damo na napravimo što više problema našem protivniku, kojeg respektujemo”, – kazao je Baždarević na pres-konferenciji.

Selektor bh. tima naglasio je da bi od prve minute trebalo da dobiju šansu igrači koji se nisu našli u početnom sastavu u meču s Luksemburgom.

“Svi koji su ovdje spremni su da igraju, a suta će dobiti šansu koji nisu bili u prvom meču među prvih 11. Ovo su pripreme i moramo da imamo što bolju sliku o svim reprezentativcima. Rezultat je izuzetno važan u svakoj utakmici ali sigurno je važno šta ćemo vidjeti u toku 90 minuta”, – naglasio je Baždarević.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine trenirali su sinoć na stadionu “Letzigrund”, na kojem će danas od 20.30 biti odigrana utakmica.

Na stadionu u Cirihu izuzetno je pozitivna atmosfera među sportskim prijateljima. Na okupu su nekadašnji saigrači “ljuti” protivnici s terena i prijatelji, Vladimir Petković, Jasmin Baković, Meša Baždarević i Senad Lulić.

Vladimir-Petkovic.jpg

Foto FENA/Enes Begičević

Sarajlija Vladimir Petković je selektor Švicarske, na drugoj strani su njegovi prijatelji Mehmed Baždarević, Senad Lulić, igrač kojeg je Petković trenirao u tri kluba, i generalni sekretar NFSBiH Jasmin Baković.

Jedni druge hvale i šale se na račun onih drugih, ali emocije su u drugom planu, jer i jednim i drugima je važno da ostvare pobjede da se dokažu i pokažu.

– Bit će lijep ambijent, možda će nam biti kao da smo u gostima, jer će biti dosta Bosanaca koji će navijati. Bosna ima odličnu ekipu, koja kada je u formi i kada imaju pravi dan, mogu pobjediti svakoga – hvali zemljake Petković.

Očekivanja Petkovića su velika, ali u njegovom timu neće nastupiti nekoliko standardnih igrača. S druge strane, Baždarević se nije opredijelio za prvih jedanaest, što bi moglo značiti da će neki s manjim brojem nastupa možda dobiti priliku.

Izvor: Agencije

Previous Branković: Entuzijazam je naša karakteristika
Next Džumhur večeras protiv Raonića igra za četvrtfinale Mastersa u Miamiju

You might also like

SPORT

Davis cup: Pobjeda bosanskih tenisera nad južnoafričkim

Prvi bosanskohercegovački reket Damir Džumhur izborio je pobjedu protiv Lloyda Harrisa iz Južnoafričke Republike i tako donio trijumf reprezentacije naše zemlje. On je savladao Harrisa u prvom setu sa 6:1.

SPORT

Višća: Svi želimo na Euro – zbog Bosne i Hercegovine i djece koja će nas naslijediti u fudbalu

Kada Edin Višća igra na visokom nivou, Basaksehir obično pobjeđuje. Tako je bilo prije tromjesečne pauze zbog pandemije korona virusa u prvenstvu Turske, a isto je i nakon nastavka šampionata,

SPORT

Zmajevi protiv Litvanije od 18:00 sati idu po prvu medalju

Juniorski reprezentativci Bosne i Hercegovine poručuju kako će igrati maksimalno posvećeno i na najvišem mogućem nivou kako bi u današnjoj utakmici za treće mjesto na Evropskom košarkaškom prvenstvu “A” divizije,