Džumhur večeras protiv Raonića igra za četvrtfinale Mastersa u Miamiju

Džumhur večeras protiv Raonića igra za četvrtfinale Mastersa u Miamiju

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir večeras igra meč osmine finala ATP turnira iz Masters serije 1000 u Miamiju.

Nakon sjajnih igra na turniru na kojem je eliminirao  Argentinca Leonarda Mayera, Španca Rafaela  Nadala i  Kazahstanca Mihaila Kukuškina, Džumhura očekuje još jedan težak ispit protiv 12. igrača svijeta, 25-godišnjeg Kanađanina, crnogorskog porijekla Miloša Raonića, koji je prije prologodišnje povrede  bio 4. teniser na ATP listi.

Dvadesettrogodišnji Sarajlija svjestan je da igra protiv apsolutnog favorita, protiv kojeg je najavio da će  igrati rasterećeno.

– U tom meču ne očekujem ništa posebno. Želim uživati u ovom trenutku i u ovom turniru, koji je najbitniji ove godine. Iskreno, nisam ni sanjao da će ovako na kraju ispasti. Ovim bodovima sam osigurao Roland Garros i Wimbledon, puno će mi biti lakše igrati u nastavku sezone – kazao je Džumhur.

Miloš Raonić, ovogodišnji polufinalist Australian Opena,  kazao je da ima dosta informacija od Džumhuru, od kojeg  očekuje žestok otpor.

– Moram dobijati poene na svom servisu i stvarati šanse na njegovom. On je  veoma  brz,  očekujem dosta lopti nazad. Mislim da je najvažnije da diktiram igru na centru terena – izajavio je Raonić.

Meč će igrati večeras poslije 23.00 sata.

Pobjednik meča Džumhur – Raonić  u četvrtfinalu će  igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Australac Nick Kyrgios i Rus Andrei Kuznjecov, piše FENA.

 

Previous Baždarević i Petković: Selektori i stari poznanici o meču Švicarska - Bosna i Hercegovina
Next Vuk Drašković: Šta će biti u prošlosti

You might also like

SPORT

Ronaldo predstavljen u Al Nassru: Osvojio sam sve, moj posao u Evropi je završen

Jedan od najboljih fudbalera na svijetu Cristiano Ronaldo danas je predstavljen kao novi igrač saudijskog kluba Al Nassra, prenosi AA. Nakon što je prošao medicinske preglede, Portugalac se obratio medijima

SPORT

Bosanci bilježe uspjehe u popularnoj igrici Fifa EA Mobile

Tržište video-igrica posljednjih godina bilježi veliku ekspanziju i uzima primat u industriji zabave. Predviđanja su da će u naredne tri godine globalna vrijednost ovog tržišta dosegnuti 250 miljardi dolara! Iako

Ekonomija/Biznis

Najbrže rastuća firma u RH namjerava investirati u sarajevski Željezničar – izgradili bi i novi stadion

– Koristimo ovu priliku da iskažemo našu zainteresovanost za strateško partnerstvo i naš ulazak u Fudbalski klub Željezničar (Sarajevo). Ističemo da smo spremni sačiniti ugovor o pozajmici finansijskih sredstava u