Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Pametni privjesak za ključeve bi mogao zamijeniti tradicionalne USB stikove i olakšati mnogo drugih radnji.

http://youtu.be/XCIBEibgcUw

Iza ovog izuma stoje dva mlada inovatora, Adel Miljković i Nandino Galijašević iz Velike Kladuše, studenti elektrotehnike koji su sa svojim timom kroz zadnja četiri mjeseca naporno radili na realizaciji ideje i pripremi same kapmanje. 

Projekat je nastao kao ideja koja bi trebala olakšati i automatizirati mnoge današnje radanje, te je zbog toga u kratkom vremenu dobio pažnju i podršku šire publike.

Klikom na ovaj LINK posjetite kampanju i na taj način podržite daljnji razvoj ovog projekta putem kupovine proizvoda unaprijed ili jednostavno podijelite ovu vijest na društvene mreže.

Uređaj WiKey, kako je i ime projekta, pruža mogućnost spremanja i do 128GB podataka te prenosa istih putem bežičnih mreža. Omogućava pristup podacima putem računara, mobilnog uređaja, smart TV-a itd.

– Nosite sve svoje podatke, gdje god da idete i pristupite svojim fotografijama, dokumentima, video zapisima itd. u svakom trenu.

Sa integrisanim senzorima pokreta, WiKey može pratiti vašu aktivnost tokom dana te prikazati koliko ste kalorija potrošili taj dan, pređeni put, prosječnu brzinu kretanja i još mnogo informacija.

Za sve naknadne informacije, javite se na: press@hellowikey.com

(abc.ba/mb)

Previous Cheapflights: Bosna i Hercegovina je najbolja skijaška tajna
Next Šesti bošnjački reis: Spaho je umro u februaru '42.

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Sedma naučno-stručna konferencija INN&TECH i Drugi sajam inovacija i inovativnosti

Sedma naučno-stručna konferencija “INN&TECH” – konferencija o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija, održava se danas, u organizaciji Centra za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih

MADE IN BOSNIA-387

‘Dita’ bilježi kontinuiran rast i razvoj

Dita 1977 je tvornica deterdženata koja je postala dio Bingo Group 2017. godine, nakon čega su u tvornici realizirane milionske investicije. Proizvodi veliki broj sredstava za higijenu u domaćinstvu i

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Bosanski naučnici objavili istraživanje u najstarijem američkom naučnom časopisu

Naučnici društveno-humanističkih nauka Univerziteta u Tuzli, Husnija Hasanbegović, redovni profesor, i Esad Mahmutović, docent, objavili su istraživanja u časopisu “The American Annals of the Deaf”, najstarijem i najčitanijem naučnom časopisu