Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Pametni privjesak za ključeve bi mogao zamijeniti tradicionalne USB stikove i olakšati mnogo drugih radnji.

http://youtu.be/XCIBEibgcUw

Iza ovog izuma stoje dva mlada inovatora, Adel Miljković i Nandino Galijašević iz Velike Kladuše, studenti elektrotehnike koji su sa svojim timom kroz zadnja četiri mjeseca naporno radili na realizaciji ideje i pripremi same kapmanje. 

Projekat je nastao kao ideja koja bi trebala olakšati i automatizirati mnoge današnje radanje, te je zbog toga u kratkom vremenu dobio pažnju i podršku šire publike.

Klikom na ovaj LINK posjetite kampanju i na taj način podržite daljnji razvoj ovog projekta putem kupovine proizvoda unaprijed ili jednostavno podijelite ovu vijest na društvene mreže.

Uređaj WiKey, kako je i ime projekta, pruža mogućnost spremanja i do 128GB podataka te prenosa istih putem bežičnih mreža. Omogućava pristup podacima putem računara, mobilnog uređaja, smart TV-a itd.

– Nosite sve svoje podatke, gdje god da idete i pristupite svojim fotografijama, dokumentima, video zapisima itd. u svakom trenu.

Sa integrisanim senzorima pokreta, WiKey može pratiti vašu aktivnost tokom dana te prikazati koliko ste kalorija potrošili taj dan, pređeni put, prosječnu brzinu kretanja i još mnogo informacija.

Za sve naknadne informacije, javite se na: press@hellowikey.com

(abc.ba/mb)

Previous Cheapflights: Bosna i Hercegovina je najbolja skijaška tajna
Next Šesti bošnjački reis: Spaho je umro u februaru '42.

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Dobri rezultati slobodnih zona – Vogošća izvezla svu proizvedenu robu

Vlada FBiH je usvojila informaciju o poslovanju slobodnih zona u Federaciji BiH za 2016. godinu, u kojoj je navedeno da je najbolje rezultate sa aspekta ostvarenog izvoza u odnosu na

Ekonomija/Biznis

Voće i povrće iz Mostara izvoze u svijet. Godišnja proizvodnja oko dva miliona kg

  Jaffa-Komerc iz Blagaja danas je jedna od najuspješnijih kompanija u Hercegovini. Nastala je kao porodična firma još prije tri decenije. Pored 80 hektara vlastite proizvodnje sa 105.000 stabala voća,

NAŠI LJUDI

Nađa Memić, od logora u Kalinoviku do inženjerke u Coloradu: Vratila bih se u Bosnu i Hercegovinu

  Nađa Memić je Bosanka i Hercegovka koja je karijeru izgradila u SAD-u, tačnije u Coloradu nakon što je zajedno sa porodicom izbjegla iz Gacka u SAD nakon rata. Memić