Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Mladi Krajišnici izumili pametni privjesak koji bi mogao zamijeniti USB stikove

Ideja mladog tima iz Bosne i Hercegovine bi ubrzo mogla postati hit na svjetskom tržištu. Pametni privjesak za ključeve bi mogao zamijeniti tradicionalne USB stikove i olakšati mnogo drugih radnji.

http://youtu.be/XCIBEibgcUw

Iza ovog izuma stoje dva mlada inovatora, Adel Miljković i Nandino Galijašević iz Velike Kladuše, studenti elektrotehnike koji su sa svojim timom kroz zadnja četiri mjeseca naporno radili na realizaciji ideje i pripremi same kapmanje. 

Projekat je nastao kao ideja koja bi trebala olakšati i automatizirati mnoge današnje radanje, te je zbog toga u kratkom vremenu dobio pažnju i podršku šire publike.

Klikom na ovaj LINK posjetite kampanju i na taj način podržite daljnji razvoj ovog projekta putem kupovine proizvoda unaprijed ili jednostavno podijelite ovu vijest na društvene mreže.

Uređaj WiKey, kako je i ime projekta, pruža mogućnost spremanja i do 128GB podataka te prenosa istih putem bežičnih mreža. Omogućava pristup podacima putem računara, mobilnog uređaja, smart TV-a itd.

– Nosite sve svoje podatke, gdje god da idete i pristupite svojim fotografijama, dokumentima, video zapisima itd. u svakom trenu.

Sa integrisanim senzorima pokreta, WiKey može pratiti vašu aktivnost tokom dana te prikazati koliko ste kalorija potrošili taj dan, pređeni put, prosječnu brzinu kretanja i još mnogo informacija.

Za sve naknadne informacije, javite se na: press@hellowikey.com

(abc.ba/mb)

Previous Cheapflights: Bosna i Hercegovina je najbolja skijaška tajna
Next Šesti bošnjački reis: Spaho je umro u februaru '42.

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Razvoj softverske industrije je velika ekonomska šansa za Bosnu i Hercegovinu

  Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Udruženjem kompanija softverske industrije Bit Alijansa, bilo je domaćin Druge konferencije o potencijalima razvoja softverske industrije u BiH. Zbog

MADE IN BOSNIA-387

U Tuzli napravljen burek od 650 kilograma i porcija s 1.500 ćevapa

Tuzlom se danas širi miris bureka i ćevapa. Hiljade građana okupilo se na Trgu slobode, gdje se pokušava oboriti Ginisov rekord u pravljenju najvećeg bureka na svijetu, koji je pripreman

Ekonomija/Biznis

Složni Grgići proizvode juneće meso za pola Bosne

Najljepših pet kuća u nizu pored puta Gradiška – Banja Luka pripadaju Grgićima, Jasminu, Murisu, Mehmedu, Ademu i Samiru. Kuće složne braće i rođaka Grgić nalaze se u Rovinama, selu