Dva nova građevinska poduhvata u glavnom gradu: ‘Sarajevo Tower’ i ‘Sarajevo Waves’

U narednih mjesec dana zvanično će početi izgradnja najvećeg stambeno-poslovnog kompleksa “Sarajevo Tower”.

Kompleks će se graditi u Kolodvorskoj ulici (u blizini Hitne pomoći u opštini Novo Sarajevo).

Investitori projekta su Smart Invest d.o.o. i Ans Drive d.o.o.

Stanovi su namijenjeni bh. građanima i zadovoljit će sve ukuse kada je u pitanju cijena i kvaliteta.

Kompleks Sarajevo Tower je spratnost -3+P+26. U podzemne tri etaže biće smješteno oko  600 garažnih mjesta, zajedničke prostorije (podstanica, sprinkler stanica, ostave i sl.).  Poslovni prostori su na prizemlju do drugog sprata i zauzimat će površinu od 10.000 m2. U okviru dijela namijenjenog za poslovne prostore planiran je i tržni centar koji bi trebao da zadovolji sve potrebe stanara, ali i građana Sarajeva, kao i vrtić.

Stambeni dio sadržavat će više od 400 stambenih jedinica.

Sarajevo Tower je BGP 60.000m2 iznad zemlje, urađen je u skladu sa regulacionim planom Opštine Centar-Novo Sarajevo i zadovoljit će sve važeće zakonske propise.

Pored ovog projekta, već je počela izgradnja kompleksa “Sarajevo Waves” na Ilidži.sarajevo_waves_2_050215_tw768

Najavljen na jesen 2014. kao jedan od velikih projekata u Ilidži, “Sarajevo Waves” je ovih dana ugostio prve građevinske radnike. U naselju Otes počela je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa vrijednog 50 mil KM. Investicija dolazi od kuvajtske kompanije “Compact Invest”. Tako će Sarajevski kanton dobiti još jedan luksuzni kompleks ušuškan u zelenu okolinu.

Za prvi objekat zajedno sa infrastrukturom i vanjskim uređenjem sada je već izdvojeno 10 mil KM, rekla je za portal “eKapija.com” Bisera Bećirević, supervizor i voditelj projekta “Sarajevo Waves”.

 Neobičan dizajn.

– Igrom nepravilne školjke objekta ipak se dobila specifična kompozicija. Kompleks “Sarajevo Waves” dizajniran je tako da svojom modernom arhitekturom teži da ne optereti, ali svakako da definiše cijelo mikro područje lokaliteta na kojem je smješten i ostvari svoj prepoznatljiv izgled. Predviđeni materijali u obradi fasade su kombinacija potpuno savremenih i inovativnih rješenja, koji zajedno sa prirodnom okolinom čine jedinstvenu cjelinu – kaže Bećirević.

Ističe da se kompleks sastoji od pet stambenih blokova, tačnije trinaest objekata, od po 6 i 7 spratova, koji nude “ugodne, svijetle i prozračne apartmane prilagođene datoj funkciji stanovanja”.

– Stanovi posjeduju velike terase sa kojih se pruža predivan pogled na rijeku Željeznicu i olimpijske planine Igman i Bjelašnicu, te jedinstvne prirodne resurse koji okružuju zgrade.

Novi stanovi ponudiće i sasvim dovoljan komfor, jer se kvadratura u ovom kompleksu kreće od 60 do 100 m2, zajedno sa terasama.

Glavni projekat “Sarajevo Waves” radio je studio “Aha Knap”, radove izvodi sarajevski “Butmir”, a nadzor firma “M.D.C.”.

(eKapija/mb)
Previous Milan Đurić: Poziv u reprezentaciju će biti ostvarenje sna
Next Bosanska tržnica: Domaća, organska, a nije skupa

You might also like

Ekonomija/Biznis

Euro-Metali kupili Mersteel, nekadašnjeg slovenskog giganta u Bosni i Hercegovini

Euro – Metali d.o.o. Doboj Jug, kompanija kćerka HIFA OIL, kupila je slovensku firmu koja posluje u Bosni i Hercegovini, Mersteel d.o.o. Sarajevo. Na ovaj način Euro – Metali su

Ekonomija/Biznis

Pozitivni trendovi u privredi USK: Firme investiraju i po 20 mil. KM u proširenje proizvodnje

  Privredna slika u Unsko-sanskom kantonu prošle godine, bila je mnogo bolja od prethodnih. Tome svakako doprinose uspjesi pojedinih proizvodnih kompanija, koje na ino tržište izvoze finalne proizvode i postižu

Ekonomija/Biznis

Hiljadu junadi isporučeno za Liban

Pomoćnik ministra u resoru poljoprivrede, prehrambene industrije i ruralnog razvoja Zoran Maletić jučer je prisustvovao prvoj isporuci žive junadi iz Bosne i Hercegovine za Liban. Oko 1.000 grla utovljene junadi iz preduzeća ZP