Bosanska tržnica: Domaća, organska, a nije skupa

Bosanska tržnica: Domaća, organska, a nije skupa

U sarajevskom naselju Dobrinja, u nekadašnjem ratnom skloništu, prošle godine otvorena je Bosanska tržnica, mjesto na kojem se prodaje isključivo domaća i organski proizvedena hrana

U tržnici, koja je projekt Općine Novi Grad Sarajevo, se nalaze proizvodi iz velikog dijela Bosne i Hercegovine.

Firma”Eco select milk” Žepa, Rogatica, bavi se proizvodnjom i prodajom mliječnih i mesnih proizvoda kozijeg porijekla.

Prodavnica koja se nalazi u tržnici nudi razne vrste kozijih proizvoda, kozije mlijeko, jogurt, surutka, polutvrdi, polumasni i svježi sirevi te razne vrste džemova i sokova.

– Prodajemo kozije proizvode, mlijeko, mladi, dimljeni, tvrdi te feta sir, kefir, surutku. Proizvodi su super. Sve je prirodno, zdravo, organski proizvedeno. Imamo svježu i dimljenu pastrmku iz ribnjaka “Slap”, Žepa – kazala je Almasa Muminović.

Osim kozijih proizvoda, tu se nalaze mnoge vrste prirodnih i zdravih sokova, džemova i bestilja. Međutim, najveća je potražnja za mlijekom.

– Imamo stalne kupce. Posebno je velika potražnja za mlijekom, ali i sir dosta dobro prodajemo. Ljudi kupuju naše proizvode, cijene zdravu, kvalitetnu, organsku hranu, ali im je i čistoća jako bitna – zaključila je Almasa.

 

U “Bosanskoj tržnici” svoje proizvode, također, nude i poljoprivredne zadruge “Voćar – Promet” Zvornik, “Eko life” – Stolac, “Više-Grad” – Višegrad, opće poljoprivredne zadruge “Tarevci” – Modriča i “3E” Skelani – Srebrenica,, “Agrofood” Konjević Polje – Bratunac, firme “Slap” Žepa – Rogatica te sarajevske firme “Brojler” i “Klas”.

Tržnica je mjesto gdje domaći proizvođači nude svoje proizvode. Ovdje možemo kupiti domaće voće, povrće, mliječne proizvode, meso i ribu.

Ova je tržnica doprinijela razvoju svijesti kod ljudi. Osim što kupuju domaće proizvode i pokazuju da nije svejedno gdje će trošiti svoj novac, što doprinosi i razvoju BiH, razmišljaju i o tome kako se hrane, šta konzumiraju te pokazuju koliko im je bitno vlastito zdravlje.

– Kupujem riblji i pileći file, sir i mlijeko. Mesni su i mliječni proizvodi jako ukusni i svježi. Ovdje je hrana zdrava, svježa, pa i cijene su povoljne s obzirom na kvalitet i na to šta nam drugi nude, ovdje je prilično jeftino. Ja sam redovan kupac – kazala je Lejla Mulaosmanović.

(Faktor.ba)

Previous Dva nova građevinska poduhvata u glavnom gradu: 'Sarajevo Tower' i 'Sarajevo Waves'
Next FIĆO I NATAŠA

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Gračanici otvorena nova fabrika, posao za 110 radnika

  Povodom Dana općine Gračanica, upriličeno je otvaranje firme „SLT Enterprise“. Riječ je o fabrici obuće koja zapošljava 110 radnika a u narednom periodu planiraju i nova zapošljavanja. Fabrika na

NAŠI DANI

Inženjeri iz Gradačca konstruisali prvi bosanski respirator

Inžinjeri i iz TMD Group iz Gradačca konstruisali su prvi bosanskohercegovački respirator. Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba. potvrdio je direktor TMD Group Adem Hanić, ističući da je ova kompanija iz sektora autoindustrije htjela

Ekonomija/Biznis

Bosanska firma ‘Koteks’ s holandskim partnerom razvija novi model balističkog prsluka

Bosanskohercegovačka namjenska industrija bilježi kontinuirani rast o čemu svjedoče i brojni ugovori bh. firmi iz ove branše za strane kupce, a jedna od tih kompanija je i tešanjski Koteks. Kompanija