Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Nesvakidašnja akcija koju su u srijedu proveli članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik budi nadu u svjetliju budućnost u našoj zemlji.

Naime, mladi iz džemata Zaseok, Nezuk, Vitinica, Međeđa i Kovačevići, koji pripadaju općini Sapna, zasijali su pet dunuma krompira, kojeg planiraju u narednim mjesecima prodati, te na taj način finansirati svoje aktivnosti.

– Članovi našeg Omladinskog kruga rade, druže se, organizuju tribine, sastanke…Kako bi imali dodatne izvore finansiranja, oni su započeli ovaj projekat sijanja krompira koji će prodati i na taj način finansirati organizovanje ekskurzija, posjeta i ostaloga što je potrebno za njihov rad – kazao nam je Mustafa Muharemović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Previous BKUD "Nur" Oberhausen: " Bosno, naša domovino, u srcu te nosimo"
Next Košarkaška legenda: Bošnjak iz Sjenice savjetnik predsjednika Turske

You might also like

NAŠI DANI

Poruka iz Sarajeva povodom dodjele Nobelove nagrade: Sramite se

Udruženje žrtava i svjedoka genocida saopštilo je da je dodjela Nobelove nagrade austrijskom piscu Peteru Handkeu jasan znak povratka fašizma, prenosi AA. Poruku su uputili uz crtež koji ilustruje osjećaj

NAŠI DANI

Sva tri člana državnog Predsjedništva dala saglasnost da OSBiH dignu helikoptere

Veliki požar izbio je u poslijepodnevnim satima na području Boračkog jezera. Vatrogasci se bore da se vatrena stihija ne približi kućama, a gašenje otežavaju nepristupačan teren, vjetar i visoke temperature.

NAŠI DANI

Ništa od gradnje hidrocentrala na Drini bez saglasnosti države Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine u petak je osporio odluku kojom su vlade Srbije i bosanskohercegovačkog entiteta Republika srpska dogovorile gradnju novih hidroelektrana na Drini ne tražeći za to saglasnost