Ećo company edukuje nazaposlene i zapošljava ih u svojim pogonima

Firma Ećo Company d.o.o. osnovane je u Sarajevu 2002. godine. Ećo Company bavila se proizvodnjom i trgovinom namještaja od svoga osnivanja, da bi 2006. godine počela razvijati dizajnerske linije pod vlastitim brendom Inside by Ećo. Brend Inside by Ećo brzo se nametnuo kao lider u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanju enterijera.

Firma “Ećo company” i Centar za edukaciju “Format” inovirali su model koji nadomještava nedostatak obrazovnih sistema u Bosni i Hercegovini, pruža izglednu šansu za zapošljavanje svih generacija i doprinosi privrednom razvoju naše zemlje.

Prestati biti broj na birou za zapošljavanje, dodatno se obrazovati i osposobiti, zatim postati produktivni radnik i stvarati konkurentne proizvode, san je koji se ostvaruje ako se angažira znanje, poduzetništvo i postojeći resursi.

U video (HD) prilogu su detalji ovog korisnog i ohrabrujućeg projekta koji daje konkretne rezultate:

Previous Fojnički „MS&WOOD“ kao primjer: Izvoze širom svijeta i zapošljavaju nove radnike
Next Dr. Ćiro Truhelka O ETNIČKOJ ČISTOĆI BOŠNJAKA S OSVRTOM NA MUSLIMANSKU KOMPONENTU

You might also like

Ekonomija/Biznis

10. nastup kompanija iz naše zemlje na sajmu u Kelnu – mnogi oduševljeni bosanskim namještajem

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je 10. jubilarni nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja Imm Cologne 2020, koji se održava od 13. do 19. januara

Ekonomija/Biznis

GS Tvornica mašina Travnik početkom narednog mjeseca otvara novi pogon u koji je investirano 4,5 miliona maraka

GS Tvornica mašina Travnik (GS TMT) već nekoliko godina proizvodi luksuzna bicikla za svoje partnere u Njemačkoj. Kada dobiju svoj konačan izgled ova bicikla dostižu i nevjerovatne cijene i do

Ekonomija/Biznis

Jajčanka pokrenula vlastiti biznis: Bere gljive, pravi tjesteninu i zadovoljna je!

  Esma Zjajo, ima 33 godine. Pokrenula je vlastiti posao i sretna i zadovoljna živi od svoga rada i truda!  Video-priča: Kanal 6.