Sjajan dan za bosansku atletiku: Nakon Mešića i Pezer ispunio normu za Olimpijadu

Sjajan dan za bosansku atletiku: Nakon Mešića i Pezer ispunio normu za Olimpijadu

U samo jednom danu nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osigurala su dvojica bosanskohercegovačkih atletičara. Kemal Mešić i Mesud Pezer, dvojica bacača kugle, ispunili su potrebne norme za nastup na Olimpijadi ovoga ljeta.

Mešić je na takmičenju u Virginiji bacio kuglu 20.78 metara i tako obezbijedio normu, ali popravio i lični rekord.

Samo nekoliko sati nakon Mešića, najmlađi i najperspektivniji naš takmičar u ovoj disciplini, Zeničanin Mesud Pezer, na takmičenju u Sjedinjenim Američki Državama „ispalio“ je hitac dužine 20.58 što je osam centimetara više od potrebne norme za nastup u Rio de Janeiru.

Pezer je tako postao peti bosanskohercegovački sportista koji je osigurao nastup na Olimpijadi, a zanimljivo je da su svih pet bh. sportista iz našeg atletske reprezentacije.

(mb/faktor.ba)

Previous Vlasnici bh. ribogojilišta nemaju potrebu izvoziti ribu
Next Bosansko kraljevstvo u 15. vijeku: Hrvoje Vukčić i Sandalj Hranić pod zaštitom Osmanlija

You might also like

SPORT

Džeko lovi Beckhama i Ibrahimovića: Dijamant bi mogao postati tek treći s titulama u tri Lige petice

Edin Džeko osvojio je naslov prvaka u Bundesligi (Wolfsburg) i u Premiershipu (Manchester City), a dođe li do scudetta s Romom nadmašio bi dvije legende.  Edin Džeko jedini je bh.

SPORT

Ćatić nakon uspješnog povratka: Želim svima da se zahvalim na podršci

Bokser Adnan Ćatić uspješno se vratio u ring nakon skoro pet godina pauze. Ovaj višestruki svjetski prvak sinoć je bio bolji od njemačkog boksra Time Rosta. –Želim svima da se

SPORT

Bilino Polje čeka 20. pobjedu reprezentacije Bosne i Hercegovine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Euro 2016. godine nastavlja na Bilinom Polju, omiljenom stadionu među navijačima Zmajeva. Na ovom stadionu koji je posljednjih sedmica pripreman za najvažniju utakmicu