Meris Muhović u finalu EP u karateu

Meris Muhović u finalu EP u karateu

Član sarajevskog karate kluba „Champion“ Meris Muhović plasirao se u finale Evropskog prvenstva za seniore koje se održava u francuskom Montpellieru.

Meris Muhović, svoj plasman u finale Evropskog prvenstva ovjerio je pobjedama u izuzetno teškom i napornom žrijebu, a do finala je pobjeđivao osvajače evropskih i svjetskih medalja. U prvom kolu pobijedio je reprezentativca Hrvatske, Živković Zvonimira, rezultatom 5:0. U drugom kolu borio se protiv osvajača i svjetskih i evropskih prvenstava, Azerbejdžanca Aykhan Mamayeva, a pobijedu je odnio rezultatom 3:2. Za plasman u polufinale Evropskog prvenstva, Muhović je morao pobijediti reprezentativca Ukrajne Chobotar Valeriija, a konačan rezultat meča bio je 6:4 u korist reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Ispit zrelosti i provjere stvarne kvalitete Muhović je uspješno položio u borbi za finale protiv reprezentativca Njemačke, Noah Bitscha koji je konstantan u završnicama svjetske lige i viceprvak Evrope iz 2015. godine. Rezultat ovog meča iznosio je 3:0 za Muhovića.

U subotu na rasporedu su finalni mečevi, a Muhović će raditi protiv aktuelnog prvaka Evrope do 21 godine, Ugur Aktaša, reprezentativca Turske. „Prema viđenom i formi u kojoj se nalaze takmičari, sigurno je da će to biti meč s puno strasti i želje za dokazivanjem. Borba za prvaka Evrope sigurno će biti  dovoljan motiv obojici boraca da daju svoj maksimum. Vjerujemo da će iskustvo koje posjeduje Meris Muhović i pobjede koje je ostvario protiv favorita ovog Evropskog prvenstva u prethodnim mečevima doprinijeti da nakon ovog finala Bosna i Hercegovina bude bogatija još jednim seniorskim zlatom sa Evropskog prvenstva“, navode iz KK „Champion“, prenosi sport1.ba.

Podsjetimo da je nedavno pod rukovodstvom i medijatorstvom čelnika Olimpijskog komiteta BiH, nakon 20 godina napora, konačno došlo do historijskog dogovora i ujedinjenja karate subjekata u jedinstveni Karate savez Bosne i Hercegovine.

Pred karatašima Bosne i Hercegovine su velika takmičenja a posebno Mediteranske igre u Taragoni 2017.g., Evropske igre 2019.g. kao i najvjerovatnije Olimpijske igre u Tokiju 2020.g. za koje je karate najozbiljniji kandidat da postane olimpijski sport.

(mb)

Previous Ministar MUP-a RS-a: Dragan Lukač naredio odvođenje vojnika koji je potom ubijen na svirep i brutalan način
Next SRĐAN ŠUŠNICA: KO NAS BRE ZAVADI?!

You might also like

SPORT

Neočekivan poraz fudbalera u Atini: Čeka nas baraž

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na stadionu OACA u Atini od Grčke rezultatom 1:2 u susretu 8. kola grupe J kvalifikacija za EURO 2020. Prvu priliku na

NAŠI LJUDI

UFC: Damir Hadžović nokautirao protivnika

Bosansko-danski borac Damir Hadžović zabilježio je novu pobjedu u UFC-u. Na takmičenju održanom u u Švedskoj, Hadžović je nokautom u trećoj rundi savladao Poljaka Marcina Helda. Pogledajmo vrlo efikasan nokaut i

SPORT

Karate 1 Series A Jakarta: Bosanski karatisti Turulja i Džuho osvojili zlatne medalje

Mladi bosanskohercegovački karatisti Hamza Turulja i Rijad Džuho osvojili su zlatne medalje na prestižnom turniru Karate 1 Serije A u Jakarti. Na putu do finala u kategoriji 84+ kg Rijad