OBILJEŽAVANJE 1. MARTA

OBILJEŽAVANJE 1. MARTA

Mnogobrojne delgacije danas su povodom Dana nezavisnosti obišli lokacije od historijskog značaja gdje je položeno cvijeće. Na mezarje Kovači došao je Bakir Izetbegović, član predsjedništva Bosne i Hercegovine gdje je proučena Fatiha svim šehidima koji su dali živote za Bosnu i Hercegovinu, prenosi novinska agencija Patria.

– Bit će sve više BiH, bit će sve više bh. patriota, bit će sve stabilnija zemlja, u njoj će se sve bolje živjeti. Bit će unutarnje integracije, vanjske integracije u EU i NATO, BiH će svaki put biti sve bolja. Svaki put kada budemo proslavljali ovaj dan – kazao je Izetbegović nakon polaganja cvijeća na Šehidskom spomen-mezarju Kovači povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić čestitao je svim građanima Bosne i Hercegovine 1.mart Dan nezavisnosti.

Bosna i Hercegovina je nezavisna država i to su potvrdili njeni građani 29.2. i 1.3.1992. godine na referendumu, odgovarajući pozitivno na pitanje: „Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH – Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?”.

To je činjenica bez obzira na osporavanja kada je riječ o ovom danu, kada je riječ o historiji BiH i njenoj budućnosti. Bosna i Hercegovina stoji i postoji i 1. mart je najvažniji datum u historiji naše države.

Svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine upućujem najiskrenije čestitke u povodu našeg najvažnijeg praznika, 1. marta – Dana nezavisnosti, poručio je Komšić.

(mb/NAP)

Previous Hrv. narodni sabor i federalizacija: A šta ako Bošnjaci donesu svoju deklaraciju?
Next Sarajevske ruže - nijemi svjedoci stradanja

You might also like

NAŠI DANI

Vlada FBiH osigurala 10 miliona maraka za stambeno zbrinjavanje mladih

  Federalna ministrica financija Jelka Milićević i predsjednik Uprave Union Banke d.d. Sarajevo Vedran Hadžiahmetović potpisali su u Sarajevu ugovor o kreditu, po osnovu kojeg stambena kreditna linija za mlade

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

  Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima. U srdačnom

NAŠI DANI

Enver Imamović: Neki su i prije pokušali prodati Sutorinu, evo kako su prošli

U Sarajevu je održana konferencija za medije o temi “Kako izvršiti povrat Sutorine?”, a povodom glasanja o Rezoluciji o Sutorini. Predstavnici akademske zajednice poslali su poruku zastupnicima da imaju jasan