Fudbal: Bosna i Hercegovina bolja od Srbije

Golovima Ajdina Mujagića i Ermedina Demirovića, kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Tojšićima selekciju Srbije

sa 2:0.

Mujagić i Demirović srušili Orlove

Pred više od 1.000 gledalaca u fer i sportskoj atmosferi mladi Zmajevi su u potpunosti nadigrali Orlove, a rezultat je mogao biti i ubjedljiviji da su iskorištene neke od povoljnih prilika. 

Iako na klupi zbog prehlade nije bilo selektora Sakiba Malkočevića naši kadeti su maksimalno profesionalno odigrali današnji susret, a novi prijateljski susret sa istim rivalom na rasporedu je u četvrtak u 13 sati na stadionu u Čeliću.

Tojšići su bili izvanredan domaćin, utakmica je protekla bez ijedne ružne riječi, ali je ukupni dojam donekle pokvario težak i raskvašen teren stadiona Ada.

Bosna i Hercegovina – Srbija 2:0 (1:0)

Tojšići – Stadion Ada. Gledalaca 1.200. Sudija: Elvis Mujić (Banovići). Strijelci: 1:0 Mujagić (36), 2:0 Demirović (65).

BiH: Marković, Hušić, Bajić, Bojo, Šerbečić, Miletić, Suljić, Mustafić, Mujagić, Musetdanagić, Demirović. Igrali su: Keranović, Ajanić, Stanić, Nikić, Hadžiabdić, Vilušić, Behram, Delić, Mašić.

Srb: Stanković, Radić, Dukić, Pejović, Dinga, Ilić, Čermelj, Panović, Mehmedović, Nikšić, Milić. Igrali su: Šiškov, Todorović, Ilić, Cucin, Stanisavljević, Đokić, Vučićević, Gajić.

(mb/sportsport.ba)

Previous Napokon podignuta optužnica za zločin u Štrpcima
Next Član državnog Predsjedništva u posjeti Turskoj: Erdogan ugostio Izetbegovića na luksuznoj jahti

You might also like

SPORT

Fudbal: Bosna i Hercegovina večeras igra s Ukrajinom

U Lvivu će večeras (20:45) biti odigran meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u kojem će se reprezentacija Bosne i Hercegovine sastati sa selekcijom Ukrajine. Ovo će ujedno biti i

SPORT

Topalbećirević: Ko je nama nametnuo mišljenje da mi nemamo šansi protiv Ukrajine u našoj državi?

Baraž..Možemo, hoćemo i moramo, ali neki nas ubjeđuju suprotno. Ermedin Demirovic je trenutno četvrti na listi strijelaca Bundes Lige, Edin Džeko prvi u Turskoj. Miralem Pjanic još uvijek može odigrati

SPORT

Bosna protiv Francuske, Norveške i Portugala na rukometnom Euru

U Erste Bank Campusu u Beču održan je žrijeb grupa za Europsko prvenstvo za rukometaše, koje će se od 10. do 26. januara 2020. održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj,