Talentovani košarkaš Karahodžić nakon dozvole da nastupa za BiH: Ostvarila se moja najveća životna želja!

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine je dva posljednja ljeta pokušavao dobiti dozvolu za nastup Kenana Karahodžića, ali do toga jednostavno nije došlo. Karahodžić je odlukom FIBA-e tek od ove godine stekao pravo nastupa za popularne Zmajeve.

Košarkaški savez Srbije (Kenan je rođen u Bačkoj Topoli ), je za razliku od Finske koja je sprječavala nastup Sulejmanovića, dozvolio nastup Karahodžiću već od ove godine i sa 20 godina će moći igrati i za U 20 reprezentaciju, ali i za seniorsku koju će sa klupe predvoditi trener zagrebačke Cibone Damir Mulaomerović.

Karahodžić je pod ugovorom sa španskom Unicajom iz Malage od 2012. godine, a proveo je dio ugovora i na posudbi u filijali Clinicas Rinconu. Odigrao je sedam utakmica u Euroligi u dresu Unicaje, a dva u španskoj.

Sigurno je da će biti veliko pojačanje za Bosnu i Hercegovinu koju u narednom periodu očekuju Kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će biti odigrano u augustu.

„Šta reći nakon svega? Ostvarila se moja najveća životna želja! Od danas sam član reprezentacije Bosne i Hercegovine i dresa kojeg sam toliko želio. Emocije su pomiješane u ovom trenutku i svakom Bosancu i Hercegovcu je san da nastupi za svoju reprezentaciju“, rekao je Kenan Karahodžić u izjavi za N1.

(mb)

Previous Dan kada je izvojevana pobjeda na Žuči
Next Bosna - Ilirska i gotska komponenta dominantnije od slavenske

You might also like

SPORT

Mostar: Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici su 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru, javlja Anadolu Agency. Bašić je u kategoriji skokova na glavu trijumfovao sa maksimalnim brojem bodova, baš

SPORT

Ibišević i Lulić u 2017. zaključili reprezentativnu karijeru

  Kada se bliži kraj jedne godine sumiraju se rezultati i podvlači crta. Naglašavaju se najvažniji događaji koji su je obilježili. Bh. nogometni tim nije uspio izboriti plasman na Mundijal

SPORT

Zmajevi se spremaju za Lihtenštajn i Armeniju

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine su večeras u Trening kampu u Zenici odradili prvi trening u sklopu priprema a utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv Lihtenštajna i Armenije. -Uoči