Amel Tuka pobijedio u Luzernu

Amel Tuka pobijedio u Luzernu

Olimpijac Amel Tuka večeras je na Atletskom mitinigu u švajcarskom Luzernu pobijedio svoje konkurente na 800 metara sa rezultatom 1,45.55 i tako pokazao da se nalazi u solidnoj formi pred učešće na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu.

Večerašnje izdanje bilo je tradicionalno 30. izdanje u Luzernu, a na njemu su nastupala priznata imena svjetske atletike, podsjećaju mediji.

https://youtu.be/jk2m4IhP1lA

(mb/agencije)

Previous Obilježavanje 24 godine od zločina u Pionirskoj ulici: VIŠEGRADSKA ŽIVA LOMAČA
Next Autarijati - nekada najveći ilirski narod

You might also like

SPORT

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030. Uz uspješnu organizaciju ZOI ’84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i

NAŠI DANI

KS: Upriličen prijem reprezentacije Dia BiH – evropskih prvaka

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija ugostili su danas futsal reprezentaciju dijabetičara Bosne i Hercegovine i doktora Midhata Mujića iz Saveza dijabetoloških udruženja BiH.

SPORT

Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru: Reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila finale

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci izborila je finale paraolipijskog turnira u Rio de Janeiru. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića večeras su u polufinalnom susretu, igranom u dvorani Riocentro, savladali