Brojler prvi i jedini u BIH proizvodi ekološko pileće meso

Brojler prvi i jedini u BIH proizvodi ekološko pileće meso

Brojler doo Sarajevo kao iskusni dugogodišnji proizvođač pilećeg mesa ovaj put se ističe kao lider i kreator ideje o organiziranju tradicionalnog, ekološkog uzgoja pilića za bosansko-hercegovačko tržište.

Kompanija smo koja svoju prepoznatljivost izgrađuje nudeći tržištu najkvalitetnije domaće svježe pileće meso širom BiH. Sada idemo korak dalje nudeći piliće uzgojene na potpuno tradicionalan način. Kao idealno stanište za ovakav pristup uzgoju pilića, ostvarili smo saradnju sa mini ekološkim farmama u okviru porodičnih seoskih gazdinstava koja su smještena na nadmorskoj visini od 1000 i više metara, uz kontinuirani veterinarski nadzor.

Potpuno tradicionalan pristup ekološkog uzgoja pilića, podrazumijeva slobodno kretanje njihovim prirodnim staništem tj livadom na kojoj je posijana određena travno djetelinska smjesa koju koriste u ishrani uz dodatak žitarica u zrnu.

Oslobođeni zatvorenog prostora, buke i stresa  uz potpuno prirodnu hranu omogućuje se da se u rasponu od 70-90 dana, uzgoji meso prepoznatljivog okusa, mirisa, visoke hranidbene kvalitete koji zahtjeva zdrav način ishrane.

Ovako uzgojeno pileće meso, osim što nam čuva zdravlje, u nama evocira uspomene na davno zaboravljeno vrijeme kada je u uzgoju pilića dominirao u okviru tradicionalnih bosansko-hercegovačkih avlija.

Brojler – sinonim za zdravo meso iz tradicionalnog uzgoja!

Brojler – budi sjećanje na davno zaboravljeni delikates!

Brojler – lider u uzgoju zdrave piletine, prepoznatljivog okusa!

(KKD)

Previous Ramazan nekad i sad...
Next Rafting na Tari bez prelaska u Crnu Goru

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Hercegovački maslinari prezadovoljni ovogodišnjim urodom

Hercegovački maslinari ovih dana imaju pune ruke posla. Na plantaži maslinara Dragana Mikulića iz Ljubuškog je oko 10.000 stabala. Urod i kvaliteta ploda ove godine su, kaže, vrhunski što će

Ekonomija/Biznis

Bračni par Talić iz Sanskog Mosta: Izrađuju bosanske papuče koje svi rado kupuju

Emira Talić iz Sanskog Mosta vlasnica je obrta “Sehara“ koja se bavi proizvodnjom bosanske papuče, muške, ženske, dječije kao i klompica. Prije desetak godina bračni par Talić je došao na

Ekonomija/Biznis

HOĆE LI BOSNA DOŽIVJETI EKONOMSKI PROCVAT?! Aktivnosti za dodjelu koncesije za eksploataciju nafte i plina

Federalna vlada je donijela Odluku o pokretanju aktivnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za