Kadeti otputovali u Španiju, prvi susret na rasporedu u četvrtak

Kadeti otputovali u Španiju, prvi susret na rasporedu u četvrtak

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jučer u Španiju gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Aktuelni evropski prvaci su u 13 sati odletjeli iz Dubrovnika za Barcelonu odakle će nastaviti put prema Zaragozi gdje se od 23. juna do 3. jula igra SP do 17 godina.

Naši zlatni kadeti će u debitantskom nastupu na najvećoj svjetskoj smotri snage odmjeriti sa selekcijama Dominikanske Republike, Francuske i Južne Koreje.

Boje Bosne i Hercegovine će braniti: Adi Alikadić, Emir Bačvić, Amar Barukčija, Semin Burko, Sani Čampara, Emir Čerkezović, Aljoša Janković, Srđan Kočić, Vedran Mirković, Džanan Musa, Lazar Mutić i Miladin Vlačić, a sve pod selektroskom palicom Josipa Pandže.

Raspored susreta bosanskohercegovačke reprezentacije: 23. juna: BiH – Dominikanska Republika (11.30) 25. juna: BiH – Francuska (16.30) 26. juna: BiH – Koreja (21.00)

Sretno našim zlatnim momcima!

(MiruhBosne/sport1.ba)

Previous Noel Malcolm pobija tvrdnje Ive Andrića o kulturi u osmanlijskoj Bosni
Next Ramazan oživi Sarajevo i ispuni ga posebnom duhovnošću (Foto)

You might also like

SPORT

Cerić: Ponosna sam na moju drugu evropsku medalju

Najbolja bosanskohergovačka džudistkinja Larisa Cerić ovog vikenda osvojila je bronzanu madalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi. Članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, u kategoriji više od 78 kg u

BH RAZGLEDNICA

Evropska šampionka Lana Pudar dočekana u rodnom gradu: Kada sam vidjela koliko je mojih Mostaraca srce mi je bilo puno

Večeras je u Mostaru, na platou ispred Starog Mosta, organizovan svečani doček najbolje bosanskohercegovačke plivačice Lane Pudar Doček 16-godišnjoj plivačici koja je nedavno postala prvakinja Evrope na 200 metara u

SPORT

Kolašinac i Bičakčić složni: Na prvom mjestu je dres Bosne i Hercegovine

Sead Kolašinac i Ermin Bičakčić maksimalno su posvećeni treninzima i pripremama za kvalifikacione utakmice protiv Italije i Lihtenštajna. Vrijeme prije večernjeg treninga iskoristili su da za službenu stranicu Saveza otkriju