Amerikanci pišu: “Džanan Musa, bosanska senzacija – bez dileme najbolji igrač na turniru”

Amerikanci pišu: “Džanan Musa, bosanska senzacija – bez dileme najbolji igrač na turniru”

U španskoj Zaragozi se trenutno održava FIBA-ino Svjetsko prvenstvo za igrače ispod 17 godina, a naša reprezentacija će odmjeriti snage s Australijom u okviru osmine finala.

Naša reprezentacija cilja visoko, no već danas će imati prepreku, koja nije nimalo ‘neozbiljna’.

Američki portal Ridiculousupside.com, koji se bavi analizom svih mladih potencijala, koji bi nekada mogli žariti i paliti NBA ligom u svoju listu najvećih potencijala na ovom Svjetskom prvenstvu je uvrstio i sjajnog kapitena naše reprezentacije, Džanana Musu, koji je ocijenjen kao ubjedljivo najbolji igrač na prvenstvu.

“Nema potrebe negirati to da je Musa bez dileme najbolji igrač na ovom turniru. Bosanska senzacija se nalazi pod ‘reflektorima’ već nekoliko godina i žele ga mnogi najbolji evropski klubovi. Trenutno je lider prvenstva – u prosjeku 29 poena po utakmici, a ‘usput’ dodaje i po osam skokova te tri asistencije”, stoji u prvom dijelu opisa našeg dragulja.

“Na utakmici protiv Koreje je prolazio kroz odbranu protivnika kao nož kroz puter. Korejanci ga ni u jednom trenutku, bilo kojom varijantom, nisu mogli zaustaviti, a utakmicu je završio s 36 poena, 11 skokova, dvije asistencije, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom. Ne postoji stvar kojoj se Musa ne može prilagoditi i stvar koju ne može uraditi. Neće proći dugo vremena prije nego počne dominirati NBA ligom, svima je bolje da se što prije spreme.”

Osim Muse, na listi su Finac Elias Valtonen, Kanađanin RJ Barrett, Francuz Jaylen Hoard, Španac Sergi Martinez te Argentinac Lautaro Lopez.

Vrijedi istaći i da su kroz ovakvo Svjetsko prvenstvo nekada prošli i igrači poput Bena Simmonsa, Andrewa Wigginsa i Kristapsa Porzingisa, koji danas nastupaju u NBA i imaju ‘zlatnu’ budućnost ispred sebe.

Pratite utakmicu osmine finala…

https://youtu.be/JVJXnC1HijA

https://www.facebook.com/FIBA/videos/101541828823362

(sport1.ba/MiruhBosne)

Previous Atentat - 28. juni 1914.
Next ".. Taj bosanski jezik, taj bosanski govor i razgovor, doživio je da ga pojedinci kastriraju, i da tu kastraciju proglase naučnom i zakonitom"

You might also like

SPORT

Teletović o oborenom rekordu: Ispred mog imena stoji – Bosna i Hercegovina

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović oborio je NBA rekord star 21 godinu nakon što je sinoć za Phoenix u duelu s Atlantom ubacio 165. trojku u sezoni

SPORT

Novi selektor Sergej Barbarez: Bićemo ponosni kada budemo nosili grb Bosne i Hercegovine

Sergej Barbarez, novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, poručio je da na ovu poziciju dolazi sa velikom željom i velikim ponosom da kao tim učine dobre stvari, javlja Anadolu. U

NAŠI DANI

KS: Upriličen prijem reprezentacije Dia BiH – evropskih prvaka

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Malik Garibija ugostili su danas futsal reprezentaciju dijabetičara Bosne i Hercegovine i doktora Midhata Mujića iz Saveza dijabetoloških udruženja BiH.