Bekto Precisa: Ugovor sa austrijskim Fischerom vrijedan 26 miliona eura

Kompanija Bekto Precisa iz Goražda danas je potpisala ugovor sa svjetski poznatom kompanijom za proizvodnju ski opreme Fischer iz Austrije u vrijednosti od 26 miliona eura.

http://backend.ekapija.ba/Uploads/Article/Images/Bekto_ured.jpg

Ugovorom je definisana proizvodnja vezova i drugih komponenti u narednih nekoliko godina i on je svojevrsno priznanje bh. kompaniji za dosadašnju uspješnu saradnju sa ovom renomiranom austrijskom firmom.

Ugovor su potpisali Franz Resch, direktor razvoja u Fischeru, direktor nabavke Markus Hartl i Enisa Bekto u ime Bekto Precise, saopćeno je iz bh. kompanije.

Dodaje se da ovaj ugovor kao i još neki drugi koji su u pripremi nagovještavaju novi zamah Bekto Precise i njen uspon na sami evropski vrh kvaliteta i reputacije.

(Faktor.ba/mb)

Previous U Zenici promocija knjige 'Ruski i grčki plaćenici u ratu u Bosni i Hercegovini'
Next Sarajevo: Skoro 40 % više turista nego prošle godine

You might also like

Ekonomija/Biznis

Mladi Kakanjac pokrenuo kompaniju za proizvodnju led sijalica

Mladi Amar Mušeljić iz Kaknja pokrenuo je svoju kompaniju i počeo proizvodnju led sijalica, koje se već prodaju u pojedinim tržnim centrima. Amar se nada da će se njegov proizvod

MADE IN BOSNIA-387

Brandovi iz «BH. korpe» Hoše marketa poklon akcijom nagradili povjerenje potrošača

  Domaći brandovi iz BH. korpe Hoše marketa podjelom svojih proizvoda prvog dana ljeta nagradili su povjerenje potrošača i podršku koju građani daju kampanji «Kupujmo domaće. Tako je danas ispred

Ekonomija/Biznis

Firmi Ećo Company otvara se tržište Omana

Visoka delegacija zvaničnika i privrednika iz Omana posjetila je firmu Ećo Company kako bi se upoznali sa potencijalima kompanije u proizvodnji dizajniranog namještaja i opremanja enterijera za tržišta Bliskog istoka.