U Novom Pazaru održana manifestacija “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

U Novom Pazaru održana manifestacija “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) iz Republike Srbije i Asocijacija “Mostovi prijateljstva BiH” organizirali su manifestaciju “Dani sjećanja na genocid u Srebrenici”, koja je održana 2. i 3. jula u Novom Pazaru.

Grad Novi Pazar, Općina Tutin i Općina Sjenica bili su sponzori manifestacije.

Manifestacija se sastojala iz izložbe fotografija Preživjeti je moguće samo sjećajući se, autora Dade Ruvića iz Zenice, koja je bila postavljena na šetališnoj zoni u centru grada, koncerta Omladinskog hora iz Zenice sa oratorijem Srebrenički inferno te promocije knjige I ja sam iz Srebrenice autora Fikreta Hodžića.

pazar.jpg

Zajedno s predstavnicima “Mostova prijateljstva” u Novom Pazaru bili su i predstavnici Zeničko-dobojskog kantona, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović i potpredsjednik skupštine ZDK Jasmin Duvnjak.

 

Predstavnici ZDK-a sastali su se s predsjednikom BNV-aSulejman Ugljaninom i gradonačelnikom Novog PazaraNihatom Biševcom s kojima su razgovarali o saradnji Zenice i Novog Pazara te ZDK i BNV-a  u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, sporta i ekonomije.

Manifestacija je uspješno organizirana, a ovo je samo početak uspješne i kvalitetne saradnje koja ima za cilj jačanje ‘mostova prijateljstva’ između naroda, država, gradova i općina i institucija dvije susjedne države, saopćeno je iz Asocijacije “Mostovi prijateljstva”.

Izvor: Agencije

Previous Prije 102 godine reisu-l-ulema Džemaludin Čaušević stao u zaštitu Srba
Next Osman-kapetanova medresa u Gračanici: Nekad obrazovna ustanova danas objekt za društvene namjene

You might also like

SANDŽAK

Novi Pazar: Očekuje se uspjeh popisa stanovništva u Sandžaku

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova počeo je jutros u Republici Srbiji i trajaće do 31. oktobra. Popis je na vrijeme i bez problema počeo i u Novom Pazaru, najvećem gradu

SANDŽAK

U Novom Pazaru više nezaposlenih nego zaposlenih – Vlast nudi rješenje u vidu 20 novih radnih mjesta godišnje

Na skupštinskom zasijedanju grada Novog Pazara usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2022. godinu kojim su predviđene tri vrste subvencija – za samozapošljavanje (3 miliona dinara – oko 50

ŽIVOT

U Sarajevu živi oko 30 hiljada Pljevljaka

U Sarajevu nezvanično živi oko 30 hiljada Pljevljaka. Jedno od najaktivnijih udruženja koje okuplja Pljevljake i njihove prijatelje, svake godine organizuje veliki broj manifestacija i realizuje projekte koji ih zbližavaju