Mirza potpisao ugovor sa Milwaukee Bucksima: Kidd po Teletovića došao u Bosnu

Mirza potpisao ugovor sa Milwaukee Bucksima: Kidd po Teletovića došao u Bosnu

Najbolji bosanski košarkaš Mirza Teletović od večeras je službeno novi košarkaš Milwaukee Bucksa, s kojima je potpisao ugovor kojim će u naredne tri godine inkasirati 30 miliona dolara, izvještavaju bh. mediji.

– Oduvijek sam volio zelenu boju, napisao je Teletović na svom Instagram i Twitter profilu ispod slike iz dvorane u Michigenu.

Nakon što je proveo sezonu u Phoenixu, Teletović je pristao na uslove Milwaukeea, koji je pokazao najviše interesovanja za našeg košarkaša.

Tome svjedoči i činjenica da je Jason Kidd lično doputovao u Bosnu i Hercegovinu, te u Konjicu razgovarao o detaljima ugovora sa Teletovićem, koji je na kraju i pristao potpisati za Buckse.

Za našeg su kapitena bili zainteresovani San Antonio, New York i Cleveland, no MT33 odlučio je da će igrati za tim iz Wisconsina, gdje će po drugi put u karijeri sarađivati sa legendarnim Kiddom.

Prethodno je to bilo u Brooklynu, gdje je pomenuti dvojac imao sjajan odnos.

Previous Ispraćeni kakanjski učesnici “Marša mira”
Next Dubravko Lovrenović uoči sjednice Komiteta UNESCO-a: Očekujemo uvrštavanje stećaka na listu svjetske baštine

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Drugi ‘Stolački cener’ okupio više od 600 trkača

Više od 600 trkača okupilo se u subotu na drugom “Stolačkom ceneru”, trci od 10 kilometara duge rute kroz najljepše dijelove Stoca. – Zadovoljstvo mi je što danas prisustvujem drugom

SPORT

Lejla Tanović pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj

Najbolja bosanska biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj. Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će

SPORT

Adnan Ćatić večeras ponovo u ringu

Petorostruki šampion svijeta Adnan Ćatić u subotu navečer u Hamburgu bori se protiv 12 godina mlađeg Time Rosta. Borba našeg boksera očekuje se oko 22,00 sati, a prije njega u