Pezer i Tuka u finalu Evropskog prvenstva

Pezer i Tuka u finalu Evropskog prvenstva

Za nastup bosanskohercegovačkih atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu već sada se može reći da je uspješan i da su ostvareni planirani rezultati, a to je, prije svega, plasman dva atletičara u finalna natjecanja.

Nakon odličnog nastupa Amela Tuke u kvalifikacijama i polufinalnoj utrci, rezultat bacača kugle Mesuda Pezera ponovno je pokazao da imamo evropsku kvalitetu.

Pezer se nakon jučerašnjih kvalifikacijskih takmičenja uspio plasirati u finale ovogodišnjeg prvenstva, a Hamza Alić i Kemal Mešić nisu imali sportske sreće, jer su uz veliku želju za rezultatima imali previše prestupa.

Najmlađi u bh. triu bacača kugle Mesud Pezer je sa rezultatom od 19,72 metra osigurao mjesto među 12 najboljih evropskih bacača. On je u prvoj seriji bacio 19,15 metara, u drugoj seriji je popravio utisak sa 19,72 m, što je bilo dovoljno za finale. Zahvaljujući ovom hitcu Mesud Pezer će nastupiti i danas (nedjelja)  u 17 i 30 sati u finalnom nadmetanju na Evropskom prvenstvu.

– Prije svega bi se zahvalio svima koji su mi čestitali na plasmanu među najbolje u Evropi. Izuzetno mi je drago i sretan sam što sam ostvario ovaj plasman i što smo kao tim realizirali planirani uspjeh. I sutra očekujem dobar rezultat i dobar plasman, jer danas je za sve bacače bio težak dan, svi smo bili pod velikim pritiskom, jer imaš samo tri pokušaja da napraviš rezultat za koji se spremaš mjesecima. Sutra ću imati priliku da mirnije uđem na bacalište i, nadam se, napravim još bolji rezultat – kazao je nakon nastupa za Fenu Mesud Pezer.

Bosanskohercegovačka atletika ima razloga da slavi, jer će na završnim natjecanjima Evropskog atletskog prvenstva u Amsterdamu imati dva atletičara u finalu, Amel Tuka će se vjerovatno boriti i za jednu od medalja (nastup od 18:30), a Mesud Pezer će biti u prilici da još jednom potvrdi kako plasman bh. bacača kugle je rezultat ozbiljnog rada.

Evropsko atletsko prvenstvo i nastup naših atletičara možete pratiti OVDJE.

(Agencije/MiruhBosne)

Previous Turbofolk je pobijedio u Sarajevu
Next Bugojanka Hannah Sumeja Atić u Vladi Norveške

You might also like

SPORT

Almir Kapić svjetski prvak u brazilskoj džiju-džici!

  Almir Kapić, bosanski borac u dinamičnom borilačkom sportu brazilskoj džiju-džici, postao je prvak svijeta u kategoriji do 110 kg na prvenstvu održanom u Abu Dhabiju. Kapić trenira u Sarajevu, u

SPORT

BiH najmoćnija ekipa, četiri Bosanca u top 10 igrača baraža za EURO 2016

Dva fudbalska reprezentativca BiH kotiraju među 10 najplaćenijih igrača koji će nastupiti u baražu. Miralem Pjanić je na drugoj poziciji renomirane liste, a Edin Džeko na četvrtoj. Zanimljivo, u top 10

SPORT

Inter savladao Shakhtar golovima Džeke. Prvi meč u Ligi prvaka za arbitra Peljtu

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je oba gola za Inter u večerašnjoj utakmici Lige prvaka protiv Shakhtara odigranoj u Milanu. Džeko je postigao golove u 61. i 67. minuti, čime