Safet Alić voli svoj grad: U Srebrenicu uložio dva miliona KM, planira se vratiti u rodno mjesto

Safet Alić je ponosni Srebreničanin. Živi u Švicarskoj i voli svoj rodni grad. Ljubav i privrženost ovom podrinjskom gradiću svakodnevno pokazuje i potvrđuje. I to konkretno. Investicijama.srebrenica_123152

Iako živi u vjerovatno najuređenijoj državi na svijetu, Safet ne zaboravlja bosanski gradić sa najtragičnijom prošlošću. Ne zaboravlja svoje korijene i svoje sugrađane. Želi da Srebrenica ponovo stane na noge, a u oživljavanje ovog gradića je do sada uložio dva miliona KM.

Ako ste bar jednom kročili u centar Srebrenice, morali ste vidjeti motel i restoran “Alić”, koji je u Safetovom vlasništvu. Trenutno se na objektu motela i restorana, u kojem je zaposleno pet radnika, izvode dodatni građevinski radovi. Safet je novinaru RTV Srebrenica ispričao da želi proširiti objekat.

– Radimo na povećanju objekta, jer nam uskoro u Srebrenicu dolazi Ziraat banka, koja će biti smještena u prizemlju motela Alić. Dobro je da će doći ova banka, zbog građana. Također, nastojimo da dovedemo i ljude iz inostranstva da budu gosti, ali i da budu potencijalni investitori u Srebrenicu. Nemam namjeru da kritikujem, ali ovdje u Srebrenici mogla bi malo da se promijeni klima prema potencijalnim investitorima – ispričao je Safet.

Pored zgrade današnjeg motela “Alić”, koju je kupio i renovirao 2011. godine, Safet je prije dvije godine kupio i zemljište kod prelijepog jezera Perućac. Na jezeru je izgradio vikendicu, koja će postati dio proširene ponude motela.

Od 2001. godine živi u Švicarskoj i posjeduje vlastitu firmu. No, zadnjih godina živi na relaciji Švicarska – Srebrenica.

– Moja namjera je da se vratim u Srebrenicu sa mojom porodicom. Ima još nekih planova koje moram realizovati kako bi se moja namjera mogla ostvariti. Ali, sigurno ću se vratiti u Srebrenicu, neću zauvijek ostati u tuđini – ispričao je Safet.

Dodao je da prije svega mora realizovati planirane projekte kako bi pomogao Srebrenici i njenim građanima.

(S. K./Faktor.ba)

Previous Kuća i muzej Velagićevina
Next I NOBELOVCI LAŽU...

You might also like

ŽIVOT

Sadmir Nukić: Povratak u Srebrenicu je moja najveća osveta

Mladi bračni par Dželaludina i Sadmir Nukić, djeca koja su u srebreničkom genocidu ostala bez očeva, među prvima su se vratili na prijeratno ognjište, vjenčali i osnovali porodicu. Upoznali su

ŽIVOT

Priča o životu: Šamija i kosa jedne bosanske nene

  Piše: Nihad Suljić “Svjedočim i učestvujem u najljepšoj stvari koju vrijedi podijeliti. Šamija i kosa koju vidite pripada osamdesetogodišnjoj neni iz moje mahale. Rođena je davnih tridesetih. Važila za

BH RAZGLEDNICA

Iz snijegom okovanog Lukomira evakuirana jedina preostala stanovnica

  Iz snježnim nanosima blokiranog Lukomira  jučer je evakuirana  67-godišnja  Raza Masleša, koja je ostala jedina u selu iz kojeg su prethodnih dana svi stanovnici otišli. Piše: Bisera Džidić Predsjednik