Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Negiranje zločina na Kapiji: Mato Đakoviću, zašto nisi replicirao Dodiku?

Uprkos presudama relevantnih sudova, Milorad Dodik, predsjednik entiteta RS, ovih dana je ponovo izjavio kako je zločin na tuzlanskoj Kapiji podmetnut, čime je ponovo uvrijedio građane Tuzle i porodice žrtava.

Danas su regovale porodice žrtava i tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović, koji su osudili Dodikove izjave, te mu poručili da prestane sa predizbornim zloupotrebljavanjem žrtava.

S obzirom na to da je Dodik laži i neistine izgovorio 27. jula, gostujući u televizijskoj emisiji Telering, koju vodi novinar Mato Đaković, Imamović se i njemu danas obratio.

-Zašto nisi replicirao Dodiku, jer znaš da Dodik manipulira i laže? Ja kao gradonačelnik Tuzle pitam građanina Tuzle Matu Đakovića. Zašto novinar Mato Đaković nije replicirao Dodiku u razgovoru, kao što zna raznima replicirati? I šta misli Mato Đaković o zločinu na Kapiji? Neka napiše javno šta misli o zločinu – kazao je Imamović.

Podsjetimo, Dodik je gostujući u ovoj emisiji izjavio da “svi elementi govore da ta granata ne može da dobaci sa položaja Srba”

– Nije mogla da dobaci i taj ekploziv je podmetnut. To će pokazati ekspertize – kazao je Dodik.

Đaković tokom iznošenja Dodikovih nebuloza nije reagovao, nego je samo spomenuo ime eksperta i vještaka Berke Zečevića.

U istom razgovoru Dodik je dovodio u pitanje i razmjere genocida u Srebrenici te zločin na Markalama u Sarajevu.

https://www.youtube.com/watch?v=m534nkuUAO0

Izvor: Faktor.ba

Previous Odbrana BiH - Igman 2016: Dolaze predstavnici svih korpusa Armije RBiH
Next Prof. dr. Sanjin Kodrić - 1866. godine se spominje isključivo bosanski jezik

You might also like

NAŠI DANI

Jovanović novi Komšićev savjetnik

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se danas sa predsjednikom Liberalno – demokratske partije Srbije Čedomirom Jovanovićem. Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o aktulenim političkim pitanjima

NAŠI DANI

Obilježena 25. godišnjica stradanja Bošnjaka Kalinovika i susjednih opština

U Kalinoviku je obilježena 25. godišnjica stradanja bošnjačkog stanovništva iz ove i susjednih opština – Foče, Trnova, Nevesinja i Gacka. Tim povodom Udruženje članova porodica nestalih „Istina – Kalinovik 92“

NAŠI DANI

Bosanska dijaspora organizuje brojne manifestacije povodom Dana nezavisnosti

 Centar za dijasporu “Mreža” će povodom obilježavanja – 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine od 24. februara do 6. marta biti jedan od organizatora 18 manifestacija i brojnih skupova