Olimpijske igre: Zastava Bosne i Hercegovine zavihorila se u Rio de Janeiru

Olimpijske igre: Zastava Bosne i Hercegovine zavihorila se u Rio de Janeiru

Na trgu Međunarodne zone u Olimpijskom selu u Rio de Janeiru večeras se i službeno zavihorila zastava Bosne i Hercegovine.

Gradonačelnica sela i brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain poželjela je sportistima dobrodošlicu. Činu podizanja zastave prisustvovali su svi sportisti, treneri i članovi bh. delegacije. Šef misije bh. olimpijskog tima domaćinu je uručio prigodan poklon, a zatim je na jarbol podignuta zastava BiH i svirana je himna naše zemlje.

Na ovaj način, Bosna i Hercegovina se zvanično predstavila domaćinima Igara, kao i svim sportistima i sportskim radnicima koji su iz svih krajeva svijeta došli da predstavljaju svoje države na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Što se tiče sutrašnjeg svečanog defilea sportista na otvaranju Igra, koje će biti upriličeno na legendarnoj Maracani, odranije je poznato da će zastavu BiH nositi Amel Tuka, naš najbolji atletičar, od kojeg se očekuje da u Brazilu ostvari najbolji rezultat, pa čak da istrči i do prve medalje za našu zemlju.

(Faktor.ba/Foto:OKBiH)

Previous GODIŠNJICA VELIKE BOŠNJAČKE POBJEDE - Boj pod Banjom Lukom 1737. godine
Next Na Velikom polju na Igmanu odata počast šehidima i poginulim borcima (Foto)

You might also like

SPORT

Italija odbila da učestvuje u vojnoj akciji protiv Hutija u Jemenu

Italija je odbila da učestvuje u američkim i britanskim napadima preko noći protiv grupe Huti u Jemenu, rekao je u petak vladin izvor, objašnjavajući da Rim radije vodi politiku “smirenja”

SPORT

Bez obzira na protivnika, Bosna i Hercegovina u svaku utakmicu ulazi da bi pobijedila

Tajna načina na koji se Bosna i Hercegovina kvalificirala za FIBA EuroBasket 2022 s još dvije utakmice koje se trebaju odigrati može se sažeti jednom riječju. Timski rad – piše

SPORT

SP “Katar 2022”: Argentina nakon penala porazila Francusku i osvojila treći naslov prvaka svijeta

Fudbalska reprezentacija Argentine novi je prvak svijeta nakon što je danas u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru u vrlo dramatičnoj utakmici i nakon boljeg izvođenja penala slavila protiv selekcije Francuske,