Kampanja ‘KUPUJMO DOMAĆE U BINGU’ u punom jeku!

Već petnaestak dana u Bingo prodajnim objektima traje kampanja „KUPUJMO DOMAĆE“ koju je organizovala tuzlanska „Kreativa“

Velik broj domaćih proizvođača koji su prepoznali važnost i smisao kampanje je i više nego zadovoljan.

Za naš portal Mira Isović, menadžerica Kreative i voditelj Projekta je izjavila:

-Nekoliko je bitnih stvari koje moram istaći. Kampanju radimo u Bingo prodajnim objektima iz prostog razloga što je Bingo naš najveći domaći trgovački lanac i oni od svog osnivana posebnu pažnju poklanjaju domaćim proizvodima. Bingo to radi od srca, jer je njegova poslovna politika takva da prednost ima domaće i naše, dok drugi to rade isključivo da bi se dodvorili kupcima-kazala je Isović.

-Mi smo do sad kampanju realizovali u Bijeljini, Brčkom, Živinicama, Gračanici, Zvorniku , Tuzli, Kalesiji , Lukavcu . U okviru kampanje posjetićemo preko 60 Bingo prodajnih objekata u BIH-dodala je ona.

Akcija je naišla na odlične reakcije kupaca koji su svjesni da samo kupovinom domaćih proizvoda možemo do novih radnih mjesta, da time obezbjeđujemo i redovne penzije i invalidnine , ukratko da jačamo BIH u mnogim njenim segmentima, poručuje Isović.

Učesnici u ovoj kampanji su za kupce obezbijedili i prigodne poklone te degustacije kako bi se uvjerili da ono što je domaće ima odličan kvalitet i da je jedino ono u čemu naše firme zaostaju u odnosu na internacionalne kompanije jeste marketing i dizajn.

Svijest kupaca se na svu sreću mijenja i svi su svjesni nužnosti i važnosti kupovine domaćih proizvoda.

-Ono što je bitno istaći je to da se postižu izuzetni rezultati prilikom svake promocije , odnosno domaći proizvođači koji učestvuju u kampanji u mnogim slučajevima samo za jedan dan prodaju svojih proizvoda koliko inače prodaju za mjesec dana. Velika su to povećanja u prodaji i time pokazujemo da se ulaganje u unapređenje prodaje vraća stostruko-kaže Isović.

Učešće u kampanji je besplatno , s tim ako pojedini učesnici ne mogu tehnički odgovoriti zahtjevima promocija, onda im ponudimo i tu vrstu usluge.

Prodaja domaćih proizvoda za sada ide odlično, a organizatori zahvaljuju kupcima koji ukazuju povjerenje domaćim kompanijama i njihovim proizvodima.

-U narednom periodu ćemo raditi na tome da dobijemo podršku i od općinskih vijeća i kantonalnih skupština . Želimo da vijećnici i poslanici zajedno sa nama promovišu sve ono što je domaće. Nadamo se da ćemo imati podršku i medija, onako kako je imamo i od vas-dodaje Isović.

Ujedno pozivamo i sve domaće kompanije da nam se pridruže u ovom Projektu, poručili su organizatori.

(Bportal.ba)

Previous Karić: Autoput od Konjica do Mostara može ići kroz Prenj uz uštedu od 300 miliona eura
Next Sarajevo: Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda Mjedenica

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Koteks Tešanj: Vojnici Crne Gore nosit će bosanske pancire

Ovih dana se realizuje ugovor koji je bosanskohercegovačka firma Koteks iz Tešnja prije mjesec dana potpisala sa Ministarstvom odbrane Crne Gore. Posljednji poslovni ugovor sa Ministarstvom odbrane Crne Gore, koji

MADE IN BOSNIA-387

ZENICA: Više od 2 decenije uspješnog poslovanja preduzeća “Braća Karić”. Imaju predstavništva i u ZG i BG

  Preduzeće „Braća Karić“ d.o.o. Zenica osnovano je 1998. godine, a bavi se proizvodnjom dimovodnog i ostalog materijala za centralno grijanje, montažom sistema centralnog grijanja i vodoinstalacija, te trgovinom materijala

Ekonomija/Biznis

Stolice proizvedene u Hadžićima na naslovnicama njemačkih kataloga

Rukovodstvo kompanije “Adana Co” nastavlja svoju uspješnu poduzetničku priču započetu u Hadžićima 1997. godine, gdje su krenuli sa proizvodnjom dizajnerskih stolica za zahtjevno njemačko tržište. Priča je danas puno veća,