AMERIČKI FIZIČAR TVRDI: Piramide u Visokom trenutno su najvažniji arheološki poduhvat na Planeti

Ugledni američki fizičar doktor Paul LaViolette priredio je članak o otkriću bosanskih piramida, a koji je u svom martovskom izdanju objavio popularni magazin Nexus iz Australije.

Faksimil članka o bosanskim piramidama objavljen u časopisu Nexus

Članak “Nova otkrića iz bosanskog piramidalnog kompleksa” bavi se energetskim, elektromagnetnim svojstvima bosanskih piramida, a koja su za LaViolettu neoboriv dokaz vještačkog karaktera ovih drevnih građevina u Visokom i tehnološke razvijenosti civilizacije koja ih je gradila.

On tvrdi da je “nakon posjete podzemnim tunelima u septembru 2014. postao uvjeren da je civilizacija iz Ledenog doba u Bosni izgradila ovaj podzemni kompleks kao zaštitu od kosmičkog zračenja koji su u to vrijeme bombardirali Planetu.”

U svom radu LaViolette ističe da će pronalazak bosanskih piramida kao i otkrića do kojih istraživači koji rade na projektu svakodnevno dolaze, iz temelja promijeniti dosadašnja shvatanja o svrsi, načinu gradnje i starosti ovih objekata.

– Smatram da je projekt istraživanja bosanskih piramida jedan od najvažnijih arheoloških poduhvata na Planeti u ovom trenutnku. Vjerujem da će rezultati istraživanja u potpunosti preokrenuti naša shvatanja o prahistorijskim civilizacijama – napisao je LaViolette.

U nastavku, dr. Laviolette podsjeća na poteškoće s kojima se susreće pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić u procesu otkrivanja istine o najvećim i najstarijim piramidama na svijetu.

Iznimo poštujem i divim se dr. Osmanagiću. On se već duže vrijeme suočava s preprekama i poteškoćama i istrajno nastavlja s projektom uprkos upornim napadima zvanične arheološke zajednice. Iskusio je i napade lokalnih zvaničnika koji su čak promijenili zakone da bi spriječili dalja istraživanja iznad temelja piramide – istakao je LaViolette.

Nexus magazine je najveći svjetski časopis koji se bavi drevnim misterijama, medicinom, tehnologijom budućnosti, besplatnom i čistom energijom, klimatskim promjenama, itd. Izlazi svaka dva mjeseca, a objavljuje se na osam svjetskih jezika. U broju od marta 2015. (Nexus vol. 22., broj 2) na naslovnoj strani časopisa objavljena je fotografija Bosanske piramide Sunca.

Dr. Paul LaViolette je diplomirao fiziku na John Hopkins University, magistrirao na University of Chicago, a doktorirao na Portland State University. Autor je sedam knjiga iz domena fizike, astrofizike, astronomije i klimatologije. Predsjednik je “Starburst Foundation”

(NAP/mb)

Previous Peticija za povratak Veleža pod Bijeli brijeg
Next Inovacija iz Bosne i Hercegovine: Čudesne plastične kocke koje sprečavaju poplave

You might also like

BAŠTINA

Predbajramsko uređenje džamije i vakufskog kompleksa na Starom Teočaku

U Teočaku, u dijelu poznatom kao Stari Teočak, jučer je organizirana radna akcija čišćenja i uređenja vakufskog prostora i čuvene džamije Fethija kako bi nastupajući Kurban-bajram ova “maksus džamija” dočekala

BAŠTINA

Saradnja dvije Tuzle: Protokol o štampanju velikog tiraža Bosansko-turskog rječnika iz 1631. godine

Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle i Turgut Ozcan, zamjenik načelnika Općine Tuzla iz Istanbula, sa saradnicima, susreli su se danas u Gradskoj upravi, kako bi razgovarali o unapređenju saradnje i budućim

Ekonomija/Biznis

Travničanka pravi moderne fesove i čuva višestoljetnu tradiciju

Historičarka i modna dizajnerica Esma Imširpašić iz Travnika u slobodno vrijeme radi u vlastitoj radionici i u novom ruhu proizvodi fesove koji se kao tradicionalni odjevni predmeti danas mogu vidjeti