Vlasenica: Tri policajaca Bošnjaka će odgovarati jer su se slikali s ljiljanima

Više od 400 osumnjičenih za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine trenutno radi u policiji bh. entiteta Republika Srpska, SIPA-i kao i Oružanim snagama Bosne i Hercegovine, piše bh. novinska agencija Patria.

Kompletan spisak ratnih zločinaca koji rade u policijskim, vojnim i političkim strukturama Bosne i Hercegovine možete pogledati OVDJE.

Primjerice, novi šef policije u Brčkom Gorana Pisića sumnjiči se da je kao pripadnik policije Republike Srpske 1995. godine učestvovao u genocidu u Srebrenici.

Rukovodioc Odjela za istraživanje ranih zločina u Regionalnom uredu Tuzla Jovana Ilića također se sumnjiči da je učestvovao u genocidu u Srebrenici, zbog čega Majke Srebrenice već neko vrijeme traže njegovu smjenu, ali bezuspješno.

Jovica Mirosavljević, zamjenik komandanta specijalne jedinice SIPA-e također se sumnjiči za ratne zločine.
Ipak, iako se radi o ljudima sa najkravijom prošlošću, to vlastima u Bosni i Hercegovini i bh. entitetu ne smeta i oni svoje poslove obavljaju nesmetano.

S druge strane, u ovom trenutku vodi se disciplinski postupak protiv trojice Bošnjaka, koji su uposleni u Policijskoj stanici u Vlasenici. Njih trojica mogli bi odgovarati zbog toga jer su se slikali sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine.

Riječ je o policajcima Rašidu Zekiću, Esmiru Saračeviću i Elviru Patkoviću, prenosi Patria.

Glas Srpske piše kako je portparol Centra javne bezbjednosti „Bijeljina“ Aleksandra Simojlović potvrdila da je CJB Bijeljina pokrenuo provjere u vezi sa fotografijom na kojoj se nalaze policajci Policijske stanice u Vlasenici. Ako se utvrdi da se radi o bilo kakvim nepravilnostima, biće preduzeto sve što je predviđeno zakonom.

Previous Novi igrači u reprezentaciji: Bajić i Cocalić ne kriju oduševljenje
Next Milan Đurić: Džeko i Ibišević su veliki igrači od kojih puno mogu naučiti

You might also like

NAŠI DANI

Fojnica: Pronašli 10 hiljada maraka pa ih vratili turistima

Fahrudin Pezić i Amel Merdžanić tokom radnog vremena, obilazeći šume iznad Fojnice, pronašli su 10.000 maraka te dokumente državljana Kuvajta, a zatim su pronašli vlasnike i vratili im i novac

NAŠI DANI

Hrvati neumorni u izmišljanju novih riječi: Među nagrađenim riječima i one smišljene od strane šestogodišnje djece

Časopis Jezik i Šreterova Zaklada ove godine obilježavaju desetu godišnjicu dodjele nagrade za najbolju novu hrvatsku riječ, Nagrade “Dr. Ivan Šreter”, piše glas-slavonije.hr. Prva je dodjela, ali samo u organizaciji

NAŠI DANI

SIPA: Lišena slobode osoba povezana sa ubistvom sarajevskih policajaca

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u nastavku rada po predmetu koji se odnosi na otkrivanje počinilaca krivičnog djela ubistvo policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova