Nezim Halilović o političarima: Iskreno mole Allaha za još koji mandat, navodno “za dobrobit naroda i Domovine“

Nezim Halilović o političarima: Iskreno mole Allaha za još koji mandat, navodno “za dobrobit naroda i Domovine“

Hatib džamije Kralj Fahd Nezim-ef. Halilović je u svojoj hutbi, 26. augusta, ukazao na problem korupcije i indolentnosti političara u našoj domovini prema potrebama naroda, dok u isto vrijeme se bore da što duže ostanu na vlasti.

“Upravo živimo u vaktu u kojem su mnogi pojedinci i grupe opčarani svojim postupcima i koji misle da toj njihovoj radosti nikada neće doći kraj. Vakat našeg življenja je vakat oholosti u kojem se istina želi prikazati kao laž, a laž predstaviti kao nepobitna istina. Vakat našeg življenja je i vakat poltrona i beskičmenjaka, koji radi niskih interesa izdaju sebe, svoju čast, vjeru i Domovinu.
Na pretek je onih koji se hvale sa onim što oni nisu učinili i čak obilježavaju tuđe pobjede kao svoje. Koliko je u našem okruženju samo hvalisavaca koji u vrijeme teške agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu nisu smjeli da izađu iz podruma, a neki od njih danas odlučuju i utiču na donošenje odluka i zakona?
Oni se vole slikati i snimati, vole paradirati, vole imati lična obezbjeđenja, vole se voziti službenim vozilima, vole bez ograničenja razgovarati na službene telefone, vole mladu janjetinu, saftali kolače, pa i žešća pića, ali ne na njihov račun, već na račun Države.
Oni su naviknuti na klimatizirane prostore i ne odgovara im ni vrućina ni hladnoća! Oni djecu školuju u privatnim školama i univerzitetima, van Domovine ih šalju na stručna usavršavanja i zapošljavaju bez konkursa!
A kada se približe izbori uozbilje se i iskreno mole Allaha za još koji mandat, dug život i zdravlje i da njihove funkcije potraju što duže, navodno “za dobrobit naroda i Domovine”.Gdje smo mi i gdje je naša odgovornost i ozbiljnost, kada se na više frontova vodi odsudna borba za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake?
 

U vrijeme agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu su se jasno znale linije fronta i tada se znalo ko je hrabar, a ko kukavica, ko smije, a ko ne smije, znalo se ko napada, a ko brani Zemlju. Danas je ipak sve drugačije.“

Halilović je ukazao i na problem destabilizacije BiH.

“Braćo i sestre, oružana agresija na Bosnu i Hercegovinu je hvala Allahu stala potpisivanjem Dejtonskog sporazuma, ali je agresija nastavljena drugim, perfidnijim metodama: političkim, ekonomskim, obrazovnim, kulturnim i drugim! Zato se valja i toj agresiji suprostaviti, ako želimo da sačuvamo ono što smo plaćali životima najhrabrijih od nas“ – prenosi Preporod govor popularnog Muderisa, slavnog ratnog komandanta Armije RBiH.

(MiruhBosne)

Previous Na Bosni i Hercegovini i slaboj procjeni njene snage i prilika u njoj, redom su padali mnogi mangupi
Next Izložba posvećena Nasuhu Matrakčiju od 1. do 8. septembra u Japanu

You might also like

NAŠI DANI

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izdvojila 100.000 KM pomoći izbjeglicama

  Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović je ponudio urgentnu pomoć Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) u iznosu od 100.000 KM za zbrinjavanje izbjeglica, javlja Anadolu

NAŠI DANI

Crnogorci se okupljaju: Ne damo te Crna Goro!

Za danas u 17 sati je najavljeno okupljanje Crnogoraca ispred Cetinjskog manastira sa kojeg će se, kako je saopšteno, poslati jasna poruka – SVE JE PROLAZNO, SAMO LJUBAV PREMA CRNOJ

Ekonomija/Biznis

Spojen vijadukt Babina rijeka, najviši na Koridoru 5C

Na poddionici Klopče – Donja Gračanica danas je izvršeno spajanje i druge trase na vijaduktu Babina rijeka, čime je na dionici Koridora 5C Zenička obilaznica završen jedan od najzahtjevnijih građevinskih