Bećirović poručio Vučiću: Prestanite jedno govoriti a potpuno drugo raditi. Prestanite se ponašati kao premijer “velike Srbije”

Bećirović poručio Vučiću: Prestanite jedno govoriti a potpuno drugo raditi. Prestanite se ponašati kao premijer “velike Srbije”

Potpredsjednik SDP BiH i državni poslanik Denis Bećirović povodom najnovijeg neovlaštenog miješanja premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića u unutrašnja pitanja države BiH izdao je saopćenje za javnost, prenosi agencija Patria.

– Najnovija izjava srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u kojoj drsko i licemjerno poručuje da će, ukoliko Vijeće za implementaciju mira na sutrašnjoj sjednici zabrani najavljeni referendum o Danu RS, „pozvati predstavnike RS da dođu u Beograd na konsultacije … da vide kako što manju štetu da naprave srpskom narodu”, predstavlja novi bjelodani dokaz njegove neprincipjelne, nedobronamjerne i antidejtonske politike.

Gospodine Vučiću,

Prestanite se ponašati kao premijer “velike Srbije”! Vi ste, ako ste zaboravili, premijer samo Srbijanaca a ne Srba u regionu, što su dvije dijametralno različite stvari.

Prestanite se drsko i antidejtonski ponašati prema Bosni i Hercegovini!

Prestanite negirati legalne i legitimne odluke Ustavnog suda BiH!

Prestanite potkopavati ustavni poredak države Bosne i Hercegovine!

Prestanite rušiti suštinske dijelove Dejtonskog mirovnog sporazuma!

Prestanite unositi razdor i nemir među bh. narode i građane!

Prestanite jedno govoriti a potpuno drugo raditi!

Prestanite, napokon, djelovati s ciljem realizacije zločinačkog i neostvarivog velikosrpskog projekta!

Gospodo iz međunarodne zajednice,

Do kada ćete tolerirati Vučićevo otvoreno potkopavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i države Bosne i Hercegovine? Nekada je Slobodan Milošević koji se zapadnoj javnosti predstavljao kao mirotvorac i demokrata (u trenutku kada je projekat Srpske akademije nauka i umjetnosti bio u fazi izvođenja a Milošević njegov izvođač radova) koristio Šešelja i Vučića koji su mu se rado stavljali na raspolaganje kada je god trebalo po Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj paliti i ubijati. Danas stazama Miloševića samo drugom taktikom nastavlja najbolji učenik Vojislava Šešelja Aleksandar Vučić koji u svojoj “pomiriteljskoj” politici ohrabruje, instruira i aplaudira Dodikovoj antidejtonskoj  tezi “o dvije srpske države”.

Vrijeme je da i vi Vučiću poručite da se na tlu Bosne i Hercegovine neće praviti  ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska država. Bosna i Hercegovina je bila, ostala i ostat će država svih njenih naroda i građana. A Vučić i njemu slični bi morali znati da ih hegemonitička politika približava više Beogradskom pašaluku nego projektovanoj velikosrpskoj džavi.

(MiruhBosne)

Previous Izložba posvećena Nasuhu Matrakčiju od 1. do 8. septembra u Japanu
Next U Sarajevu izložba zastava i ratnih fotografija Prvog korpusa Armije RBiH (Foto)

You might also like

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica bitke za oslobađanje Mijatovića kose: Sjećanje na ratnog heroja Safeta Isovića i njegove saborce

Na Mijatovića kosi danas je obilježena 24. godišnjica oslobađanja ovog područja od agresorskih snaga i pogibije ratnog heroja Safeta Isovića, zamjenika komandanta Druge viteške motorizovane brigade, dobitnika najvećeg ratnog priznanja

NAŠI DANI

Zapečaćeno 20 kladionica na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona

  Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine je 4.2.2019.godine na području Sarajevskog, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona izvršila 52 inspekcijska nadzora kojim su bila obuhvaćena uplatna mjesta priređivača igara na sreću

NAŠI DANI

Nizom prigodnih sadržaja obilježen Dan općine Hadžići

  Odavanjem počasti herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., nizom sportskih i kulturnih manifestacija te Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići danas je obilježen 6. mart – Dan Općine Hadžići. Na današnji dan