U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine.

Park je otvorio ambasador BiH u Ankari Damir Džanko,koji je prisustvovao i otvaranju izložbe fotografija pod nazivom “Alija Izetbegović” u Centru za porodično življenje općine Ankara.

Kazao je da će ovi događaji osnažiti odnose između dvije zemlje. Džanko je istakao da je danas atmosfera u Kazanu bila u znaku BiH i Alije Izetbegovića, piše Anadolija.

– Turska i BiH imaju zajedničku kulturu, vjeru i historiju. Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovdje. S otvaranjem parka, omladina Kazana će imati priliku naučiti mnogo više o životu i borbi Alije Izetbegovića – poručio je Džanko.

Pomoćnik načelnika Cengiz Gevrek kazao je da je ovaj događaj upriličen kako bi mladima Kazana prenijeli više informacija o životu i djelu Alije Izetbegovića.

(Faktor.ba)

Previous U Goraždu svečano otvoren tržni centar Bingo
Next U St. Louisu održan prvi program žive historije o ratu u BiH

You might also like

NAŠI DANI

U KS ogorčenje potezima vlasti: Prvo se vakcinisali mimo reda, sad prijete građanima represijom ukoliko se ne vakcinišu

Veliki broj građana izrazio je zgorženost nakon što je potvrđena vijest da su članovi Vlade KS preko reda vakcinisani, i to Pfizer vakcinom. Književnik i građanski aktivista Zvonimir Nikolić je

NAŠI DANI

Dogovoreno primirje u Gazi, pauza u borbi ne očekuje se prije četvrtka

Izrael i Hamas postigli su sporazum o prekidu vatre, otvarajući put za oslobađanje zarobljenika. Privremeni sporazum o primirju između Izraela i Hamasa u Gazi dogovoren je nakon dugotrajnih posredničkih napora,

NAŠI DANI

Sandžak: Uskoro bosanski konzulat u Novom Pazaru

U povodu davanja saglasnosti Vlade Srbije za otvaranje Generalnog kozulata Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Novom Pazaru, bosanskohercegovačka ambasadorica u Beogradu Aida Smajić boravila je jučer (8.3.) u prvoj