Košarka: Bosna i Hercegovina bolja od Švedske – 74:71

Košarka: Bosna i Hercegovina bolja od Švedske – 74:71

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Skenderiji slavila protiv Švedske rezultatom 74:71.

Prvo poluvrijeme košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine otvorila je sjajno serijom od 6:0. Vrijedi istaći sjajno zakucavanje Nurkića nakon što mu je Mirza Teletović asistirao. Prednost od šest razlike držali smo do 6. minute kada Gordić pogađa svoju prvu tricu i tako donosi prednost od 18:10.

U nastavku prve četvrtine prednost je narasla čak na 13 razlike, a poene su upisali Musa i Kikanović i Gordić. Prva četvrtina završila je 25:16 nakon što su Šveđani pogodili dvije trice u samom finišu četvrtine.

Na otvaranju druge četvrtine Vrabac i Milošević su odmah povećao prednost na novih 13 razlike ali su brzom serijom i sjajnim šutem za tri poena Šveđani vrlo brzo bili u egalu i stigli na samo četiri poena razlike.

Do kraja prvog poluvremena prednost je stalno varirala i na odmor se otišlo s rezultatom 40:35 u korist naše reprezentacije.

https://www.youtube.com/watch?v=gEVsQQVT_c8

Fantastičnom serijom početkom drugog poluvremena Šveđani dolaze do prvog vodstva 40:42 nakon serije od 0:7. Treća četvrtina ostat će zapamćena kao loše odigrana i s jedne i s druge strane.

Puno grešaka u samom napadu, isforsiranih šuteva koji su otišli daleko od koša obilježili su ovu dionicu igre, ali su naši momci ipak smogli snage i serijom od 6:0 stigli do vodstva od 50:44. Do kraja treće četvrtine nervoza se po ko zna koji put uvukla u redove naših momaka i u zadnju dionicu se ušlo s rezultatom 50:50.

Zadnju četvrtinu otvorili smo iz snova. Večeras dosta tihi Mirza Teletović pogodio je svoju prvu trojku, a nakon toga je i Nurkić poentirao i na time-out se otišlo s prednošću od pet razlike. Nakon toga Zahiragić je dodao još jednu trojku i prednost je bila osam razlike.

To je dalo krila našim momcima koji su smirli malo utakmicu, da bi totalna konfuzija opet nastala na kraju utakmice.

Najefikasniji igrači u našoj reprezentaciji bili su Nurkić  i Musa koji su postigli po 19 poena, dok je kapiten Teletović ubacio 12 poena.

Bosna i Hercegovina – Švedska 74:71(25:16; 15:19; 10:15;24:21)

U večeras popunjenoj Skenderiji, košarkaše su bodrili i fudbalski A reprezentativci Bosne i Hercegovine.

(MiruhBosne/scsport)

Previous Blažević: Baždarević mora uvjeriti igrače da niko nije bolji od nas
Next Banjalučki novinar: Bosna i Hercegovina se neće raspasti, RS je na korak do raspada (VIDEO)

You might also like

SPORT

Prosinečki i Marinović objavili spiskove igrača

  Press konferencija na kojoj su selektor „A“ reprezentacije Robert Prosinečki i „U-21“ Vinko Marinović objavili imena igrača za predstojeće susrete, održana je danas u hotelu „Europe“ u Sarajevu. Seniorski

SPORT

UFC legenda Royce Gracie iznenadio sve – uz podršku Bošnjaka u Chicagu napravio je veliku životnu promjenu

Čini se da je UFC legenda Royce Gracie prešao na islam. Gracie je imao sastanak sa Eddiejem Redžovićem (bjj crni pojas osnivač tima Redžović u Chicagu) i islamskim šejhom Osmanom Ibn

SPORT

Smajlagić: Proces stvaranja reprezentacije Bosne i Hercegovine je daleko od gotovog, ali na dobrom smo putu

 Seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Sarajevu započinje pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu 2024. godine u Njemačkoj, gdje će u grupi igrati protiv selekcija Švedske, Nizozemske i Gruzije.