Reprezentativci nakon utakmice: Bilo je prelijepo, čovjek može samo uživati u ovakvim utakmicama

Zukanović o navijačima: Bilo je prelijepo, čovjek može samo uživati u ovakvim utakmicamaIzjave reprezentativaca i selektora nakon prijateljskog susreta u Beču između Austrije i Bosne i Hercegovine…

Ervin Zukanović

Lijevi bočni igrač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji se na najbolji način vratio u reprezentaciju subotnjom pobjedom u Andori (3:0), te večerašnjim dobrim izdanjem protiv Austrije (1:1), istakao je zadovoljstvo remijem u Beču pred 48.000 gledalaca na stadionu „Ernst Happel“, od čega je 20.000 bilo bh. navijača.

„Kada sam vidio atmosferu, pun stadion… Lijep ambijent,  dobra utakmica, dobar protivnik, dobar test i dobro smo igrali. Bilo smo agresivni, imali dobar mentalitet, a sa dobrim mentalitetom možemo se nadati nečemu“, kazao je Zukanović, javlja reporter Anadolu Agency (AA), naglasivši još jednom da je fasciniran navijačima BiH na „Ernst Happelu“:

„Nemam komentar… Bilo je prelijepo. Čovjek može samo uživati u ovakvim utakmicama“.

Izet Hajrović

Izet Hajrović: Gol protiv Austrije vratio mi je volju za fudbalom

“Ovo mi je treći gol. Bilo mi je teško u posljednje vrijeme, jer nisam igrao u klubu. Zahvaljujem se selektoru što me je uopće pozvao i što mi je dao priliku da igram. Odigrali smo dobro i šteta što nismo pobijedili”, ističe Hajrović.

“Ovaj gol mi je vratio volju. Za mene je ovo super osjećaj i nadam se da ću nastaviti zabijati. Imaću više razloga za zadovoljstvo. Navijanje je bilo fantastično. Znamo da su svugdje uz nas, hvala im na tome”, rekao je Hajrović.

Emir Spahić

Stoper naše selekcije se nada da je ovo nastavak pozitivnog niza.

“Prezadovoljni smo, jer smo nastavili pozitivan niz i nadam se da će ovo biti prekretnica za ostale mečeve. Drago mi je da je šef pozvao veliki broj igrača. Mislim da je Austrija bila više nego dobar protivnik”, rekao je Emir Spahić, te je dodao kako mu je sa zglobom sve u redu.

“Malo sam uvrnuo zglob, ali sada je sve u najboljem redu”, dodao je Spahić

 Edin Džeko

Džeko: Obje ekipe mogu biti zadovoljne rezultatom

Napadač Manchester Citya istakao je da obje ekipe mogu biti zadovoljne krajnim rezultatom.

“Ovo je bila test utakmica, ali pred ovolikim brojem navijača jednostavno morate dati sve od sebe. Austrija je bila bolja u prvom poluvremenu, mi smo sigurno bolje igrali u nastavku i obje ekipe mogu biti zadovoljne rezultatom”, rekao je naš kapiten nakon meča.

Mehmed Baždarević

“Možemo biti zadovoljni i rezultatom i igrom. Svih 90 minita bilo je ozbiljne igre, trčanja, angažovanja, a pri tome nastojali smo da igramo. Nije bilo previše napadačkih situacija, ali satisfakcija je rezultat i sve što smo pokazali na terenu”, rekao je Baždarević, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona “Ernst Happel” u Beču.

(sportsport.ba/aa/mb)

Previous Remi u Beču, gol Hajrovića (VIDEO)
Next Kareem Abdul-Jabbar: Zašto sam prešao na islam

You might also like

SPORT

Na Mešinom spisku za Gibraltar i Albaniju nekoliko novajlija: Među Zmajevima i Kenan Kodro

A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine će 25. marta u Zenici dočekati selekciju Gibraltara u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Selektor Mehmed Baždarević odabrao je 24 igrača na koje računa za

SPORT

Davis kup: Teniseri Bosne i Hercegovine svladali Meksiko

Teniseri Bosne i Hercegovine pobijedili su Meksiko rezultatom 3:0 u susretu Svjetske grupe I Davis kupa. Nakon što su prvog dana ogleda dva boda u pojedinačnim susretima za Bosnu i

SPORT

Haris Medunjanin: Spreman sam za povratak u reprezentaciju

Zvanična stranica Fudbalskog saveza Amerike danas je donijela veliki tekst o Harisu Medunjaninu koji ove sezone sjajno igra za Phidaelphia Unione. Njegov klub je drugi u istočnoj konferenciji, uz tri