Zmajevi krenuli pobjednički u kvalifikacijama za Mundijal: Pobjeda nad Estonijom – 5:0

Zmajevi krenuli pobjednički u kvalifikacijama za Mundijal: Pobjeda nad Estonijom – 5:0

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra u Rusiji za dvije godine. Izabranici Mehmeda Baždarevića rutinski su pobijedili Estoniju rezultatom 5:0.

Emir Spahić je vrlo rano, u 8. minuti,  doveo naš tim u vodstvo. Odlično je ubacio Pjanić, loptu glavom vratio Lulić, a udarac Ibiševića uspjeli zaustaviti Estonci. Ipak, najbolje se pred golom večerašnjih gostiju snašao Emir Spahić, koji je postigao svoj peti gol u 90. nastupu za naš tim, pokazavši da još nije za starog gvožđa.

Džeko je povisio na 2:0, bio je 23. minut. Miralem Pjanić je uputio sjajan pas ka našem najboljem strijelcu, a on je do lopte stigao prije svojih protivnika. Obišao je kapitena Klavana i protivničkog golmana, a oni su ga faulirali i Džeko je dobio jedanaesterac. Fudbaler Rome je namjestio loptu na bijelu tačku i pogodio gol protivnika, a onda je još jednom potvrdio svoju humanost, poklonivši gol gluhonijemim osobama.

Nakon gola naši su nastavili dominaciju, Džeko je pogodio prečku, Ibišević stativu…

71. minut donio je povećanje vodstva, uz spektakularan gol Harisa Medunjanina iz voleja, nakon kornera i odlične Pjanićeve lopte.

Ibišević je u 83. minuti postigao gol za 4:0. Asistent je bio debitant među Zmajevima, Danijel Miličević.

Emir Spahić zaključio je odličnu utakmicu naših reprezentativaca golom u posljednjoj minuti. Ponovo gol glavom, nakon ubačaja iz kornera – Pjanićevog naravno.

Pogledajte sve golove sa večerašnje utakmice…

https://vid.me/vVS7

Himna…

https://www.youtube.com/watch?v=op–fKV8kEI

 

(MiruhBosne/sport1.ba)

Previous Zenica u plavoj-žutim bojama. Baždarević odabrao početni sastav (FOTO)
Next HISTORIJA I PORIJEKLO BOSANSKIH VLAHA

You might also like

SPORT

Maroko oduševljava igrom i ponašanjem – ‘Lavovi Atlasa’ iznenađenje Mundijala

Fudbalska reprezentacija Maroka savladala je jučer selekciju Španije nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i prvi put u historiji ostvarila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Junak utakmice je golman Maroka Bono koji

SPORT

Historijski rezultat za bosanski olimpijski taekwondo na EP za seniore

Na Evropskom taekwondo prvenstvu za seniore koje se održava u Sofiji danas su svoje nastupe imali bh. predstavnici Marija Štetić i Nedžad Husić, a oboje su osvojili srebrene medalje. Ovo

SPORT

Novi dres bosanskih fudbalera inspirisan vodopadima u našoj zemlji?

Dok pratimo završnicu Mundijala u Kataru, na kojem nije prisutna selekcija Bosne i Hercegovine, pažnju saokupljaju oni koji jesu na turniru – s pravom. Naša selekcija propustila je i posljednji