Grubost i psovka majke se ne oprašta: Džeko kapitenski stao u odbranu Bešića

U medijima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu je danas glavna vijest reakcija Edina Džeke, kapitena nogometne selekcije BiH koju je imao nakon što je nogometaš Austrije Aleksandar Dragović verbalno napao Muhameda Bešića u prijateljskoj utakmici Austrija-Bosna i Hercegovina, piše novinska agencija Patria.http://faktor.ba/wp-content/uploads/2015/04/dzeko-dragovic1.jpg

Naime, Muhamed Bešić napravio je žestoki start nad igračem Austrije, a u rješavanje problema prvo se umiješao Aleksandar Dragović koji je fizički nasrnuo na Bešića, nakon čega je Džeko uzeo stvar u svoje ruke.

Džeku je najviše isprovocirala činjenica što je Dragović na bosnaskom odnosno srpskom počeo da psuje Bešiću, a inače tokom meča dva tri puta žestoko je faulirao Džeku, što je kapitenu bilo dovoljno da regairao onako kako je reagirao. Dragović je Bešiću opsovao i majku, a što mu Edin nije oprostio te se jasno s njegovih usana može pročitati “kome ti psuješ majku”.

Odmah nakon utakmice Dragović je na Facebook profilu pojasnio da je ovo sve dio igre i da se nekada emocije ne mogu kontrolirati. I sam Džeko pružio je ruku Dragoviću, a danas je neshvatljivo da srbijanski mediji ovu priču pokušavaju pretvoriti u nacionalni incident, aludirajući da je Dragović srpskog porijekla.

– Revoltiran zbog teškog prekršaja veziste Evertona nad reprezentativnim kolegom i činjenicom da nije želio ni da se izvini, Dragović je ušao u verbalni sukob sa Bešićem kojem je u pomoć pristigao Džeko. Džeko je najprije verbalno, a potom i fizički, nasrnuo na stopera srpskog porijekla sve vrijeme mu poručujući da izađu izvan terena i riješe problem. Kao i Džeko, tako je i Bešić uputio veliki broj psovki na račun defanzivca čiji su roditelji iz Grocke, piše Telegraf.

Međutim, da Džeki nije važna nacionalnost protivničkog igrača pokazuje i „duel“ koji je imao još 2011. godine s Portugalcem Pepeom, a što je isto objavio veliki broj regionalnih medija.

I tada je bilo jasno, baš kao i sada da Džeko ne trpi nepravdu i reagira žestoko u odbrani sebe i svojih kolega na terenu.

Previous Kareem Abdul-Jabbar: Zašto sam prešao na islam
Next U Dubaiju predstavljen projekt turističkog naselja u Trnovu

You might also like

SPORT

Albanija – Bosna i Hercegovina: Prijateljski fudbalski susret ilirske braće

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će odigrati prijateljsku utakmicu sa Albanijom u Elbasanu. Bit će to 196 zvanična utakmica bosanskohercegovačkog nacionalnog tima. U dosadašnjih 195, u kojima je Bosna

SPORT

Tuka osvojio zlatnu medalju, Pezer bronzani

Na Balkanskom prvenstvu u Turskoj nastupilo je devet takmičara iz Bosne i Hercegovine, od kojih je dvoje osvojilo medalje – Amel Tuka i Mesud Pezer. Amel Tuka je nastupio u

SPORT

Bjelašnica spremna za EYOF (Video)

  Sarajevo ulazi u foto-finiš priprema za organizaciju Evropskog olimpijskog festivala za mlade, događaja koji vraća olimpijski duh u glavni bosanskohercegovački grad. Jedno od borilišta, olimpijsku planinu Bjelašnicu, posjetio je