Tuka pobjednik utrke na mitingu u Italiji: Amelovo najbolje vrijeme ove sezone

Tuka pobjednik utrke na mitingu u Italiji: Amelovo najbolje vrijeme ove sezone

Amel Tuka slavio je sinoć na mitingu u italijanskoj Brugneri u utrci na 800 metara s vremenom 1:44.80.

Prvi put u sezoni Tuka je istrčao trku u vremenu ispod 1:45.

Sjećamo se svi Amelovih sjajnih prošlogodišnjih rezultata i najboljeg vremena u svijetu – 1:42.51. Posljednji rezultat daje nadu da će naš najbolji atletičar dostići željenu formu.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar učestvovao je na još jednoj utrci nakon Olimpijade, bila je to utrka u Velenju posljednjeg dana mjeseca augusta, tu je također pobijedio.

U posljednje vrijeme uz Amela trči još jedan naš mladi atletičar – Abedin Mujezinović. Abedin konstantno napreduje, njegov trenutni lični rekord na 800m iznosi solidnih 1:48.66.

Amel i Abedin…

(MiruhBosne)

 

Previous HISTORIJA I PORIJEKLO BOSANSKIH VLAHA
Next Pjanić protiv Estonije je Pjanić kakvog uvijek želimo gledati (Video)

You might also like

SPORT

Lejla Tanović prvakinja Balkana u brdskom biciklizmu

Najbolja bosanska biciklistkinja Lejla Tanović je Balkanska prvakinja 2016 u elite kategoriji! Današnja utrka u Crnoj Gori je bila i UCI C2 utrka te je Lejla postavila dva nova rekorda.

SPORT

Željezničar pobijedio Sarajevo na ‘Koševu’ za novo poravnanje na vrhu tabele

Fudbaleri Željezničara kao gosti pobijedili su gradskog rivala, tim Sarajeva u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 3:1, te preuzeli lidersku poziciju na tabeli. U 120. ligaškom, odnosno

SPORT

Amel Tuka se plasirao u finale Evropskog prvenstva

 Bosanskohercegovački srednjeprugaš Amel Tuka osvojio je drugo mjesto te izborio direktan plasman u finale na 800 metara na 37. evropskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Istanbulu (Turska), koje se završava sutra.