U Dubaiju predstavljen projekt turističkog naselja u Trnovu

Kompanija Buroj Property Development predstavila je na sajmu International Property Show, koji je održan u Dubaiju od 30. marta do 1. aprila, svoj projekt Buroj Ozone koji bi se trebao graditi u Trnovu.

Buroj Property Development je na ovom sajmu imao prilično velik i posjećen štand gdje su promovirali projekt Buroj Ozone.

Također su najavili i prisustvo na sajmu City Scape u Abu Dhabiju. Ovaj sajam je jedan od najvećih sajmova nekretnina na svijetu, a posebno je značajan zbog velikog broja investitora koji žele uložiti novac u kupovinu ili izgradnju nekretnina.

Podsjećamo, u prostorijama Općine Centar 2. februara je potpisan sporazum između Općine Trnovo i kompanije Buroj Property Development iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o izgradnji turističkog grada Buroj Ozone na području Trnova.

Projekt bi trebao biti realiziran u tri faze. Ukupna vrijednost projekta je blizu 4,5 milijardi KM. Prva faza projekta, vrijedna oko 930 miliona eura, trebala bi biti okončana do 2018. godine, dok bi projekt u cijelosti trebao biti završen do 2022.

(Klix.ba)

Previous Grubost i psovka majke se ne oprašta: Džeko kapitenski stao u odbranu Bešića
Next Begović o navijačima reprezentacije: Niko nema ono što imamo mi (VIDEO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

U ovoj godini biće pokrenute aktivnosti na izgradnji „brze“ ceste Goražde-Sarajevo

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine predvođena premijerom Fadilom Novalićem i ministrom  energije, rudarstva i industrije Nermin Džindićem boravila je danas u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde. Ovom prilikom održan je

Ekonomija/Biznis

‘Halal produkti su šansa za Bosnu i Hercegovinu’

  Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović posjetio je danas Sarajevo halal sajam (SHF) 2018, obišao štandove i razgovarao sa izlagačima iz različitih zemalja, javlja Anadolu Agency (AA). “Ponio

Ekonomija/Biznis

Gradačac: Uz najveći broj učesnika do sada otvoren 43. Sajam šljive

Na 43. Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije, poznatijem kao Sajam šljive, koji je otvoren danas u Gradačcu, učestvuju 302 izlagača iz BiH, regije i Evrope, a prema broju izlagača,