Bajram u Gazi Husrev-begovoj džamiji (FOTO)

Bajram u Gazi Husrev-begovoj džamiji (FOTO)

Centralna bajramska svečanost jutros je u povodu obilježavanja jednog od najznačajnijih muslimanskih praznika Kurban-bajrama održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a predvodio ju je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, prenosi Fena.

-Neka nas Kurban-bajram, baš kako mu i ime govori, podsjeti na iskonsko nastojanje da se približimo Allahovoj milosti, ali i bratu i sestri kojima smo potrebni.

Smisao kurbana jeste da nas približi jedne drugima, da ojača našu porodicu i društvo u kojem živimo.

Tu priliku imamo u danima pred nama i iskoristimo je na pravi način. Tako ćemo naše probleme lakše rješavati i mirnije ići putovima naše sudbine.

Zato pozivam sve u našoj domovini da složno radimo na podizanju naših porodica, odgajanju naše djece i čuvanju našeg zajedništva.

Vratimo istinske vrijednosti morala, međusobnog poštovanja i uvažavanja u naše porodice.

Potrudimo se svi da našoj djeci pružimo lijep odgoj i dobro obrazovanje, kako bi i oni sutra cijenili vrijednosti zajedništva i života koje stoljećima baštinimo, poručio je između ostalog efendija Kavazović.

(MiruhBosne)

Previous Godišnjica oslobođenja Vozuće - Pobjedonosno spajanje Trećeg i Drugog korpusa Armije RBiH (Foto)
Next Kurban-bajram u srednjebosanskom selu Vukeljići ima posebnu draž

You might also like

NAŠI DANI

Dok se Šmit zahvaljuje RH, Freedom House izvještava da je OHR podlegao lobiranju Hrvata

Kako je saopćeno iz OHR-a danas su se susreli Visoki predstavnik Schmidt i Ministar vanjskih poslova Hrvatske, Gordan Grlić Radaman. Kako stoji u saopćenju iz OHR-a „Iscrpan sastanak sa MVEP

NAŠI DANI

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Islamska zajednica je putem partnerskih organizacija iz glavnog grada Hašemitske Kraljevine Jordan Ammana u Gazu ispratila još jedan konvoj humanitarne pomoći za koji su sredstva osigurali pripadnici Zajednice svojim dobrovoljnim

NAŠI DANI

Francuski advokat Devers se sa stotinama kolega obratio ICC-u: Izraelske napade na Gazu smatra genocidom

Francuski advokat Gilles Devers, koji brani palestinske žrtve na Međunarodnom krivičnom sudu (ICC), ocijenio je fotografije agencije Anadolu koje dokazuju ratne zločine Izraela kao “savršene dokumente”. Istakao je da će