Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru: Reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila finale

Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru: Reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila finale

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci izborila je finale paraolipijskog turnira u Rio de Janeiru.

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića večeras su u polufinalnom susretu, igranom u dvorani Riocentro, savladali Egipat 3:0 u setovima (25:23, 25:16, 25:20).

Egipćani su ozbiljan otpor pružili samo u prvom setu, ali više od toga nisu mogli. Prvi set, koji su naši odbojkaši dobili tijesno rezultatom 25:23 trajao je najduže, 27 minuta. Na startu susreta Egipćani su imali prednost 7:4, ali selektor Hrustemović tada zove time-out i naš tim brzo sustiže, a potom prelazi u vodstvo koje više nisu ispuštali.

U drugom setu Egipćani su poveli 4:2, ali reprezentativci BiH preokrenuli su rezultat i vrlo brzo došli do plus devet. Drugi set okončan je za 22 minute, rezultatom 25:16 u korist reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Treći set bio je stvar rutine, a prednost reprezentacije BiH nije dolazila u pitanje. Za 26 minuta došli su do konačnih 25:20 u trećem setu.

Ovo je peto uzastopno finale reprezentativaca BiH na Paraolipijskim igrama.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u finalu, koje se igra u nedjelju u 17 sati, igrat će sa boljim iz susreta Brazila i Irana.

(Faktor.ba/MiruhBosne)

Previous Tuzla: Otkrivena spomen-ploča Muhamedu Hevaiju Uskufiju, autoru bosanskog rječnika iz 1631. godine (Foto)
Next GODIŠNJICA POBUNE 13. SS HANDŽAR DIVIZIJE

You might also like

SPORT

Svečano su otvorene XXIV Zimske olimpijske igre „Peking 2022“

Na spektakularnoj ceremoniji 04. februara 2022. godine u glavnom gradu Kine, paljenjem Olimpijskog plamena, svečano su otvorene XXIV Zimske olimpijske igre „Peking 2022“.  Ceremonija otvaranja je otpočela odbrojavanjem od broja

SPORT

Novi državni rekord i dvostruki trijumf za Iman Avdić na plivačkom mitingu u Dubrovniku

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju Iman Avdić postavila je novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine u disciplini 400 metara mješovito na mitingu „Zlatni Orlando“ održanom u Dubrovniku povodom 100

SPORT

 Ismail Barlov trenutno je prvi na svijetu u disciplini 50 metara prsno

Ažurirana je lista seniorskih paraplivača u disciplini prsno na 50 metara, a bosanskohercegovački paraplivač Ismail Barlov najbolji je na svijetu u ovoj disciplini. Četrnaestogodišnjak iz Sarajeva, trenutno je prvi sa